Facebook Pixel Προκριματικά Euro 2024: Ισοπαλία... χρυσάφι για τους Σέρβους κόντρα σε Ντεσπόντοφ και πρώτη φορά σε Euro - Πρόκριση και για Ουγγαρία (vid)
| 2023-11-19 18:25:00

Ισοπαλία... χρυσάφι για τους Σέρβους κόντρα σε Ντεσπόντοφ και πρώτη φορά σε Euro - Πρόκριση και για Ουγγαρία (vid)

Sportdog Team
Ισοπαλία... χρυσάφι για τους Σέρβους κόντρα σε Ντεσπόντοφ και πρώτη φορά σε Euro - Πρόκριση και για Ουγγαρία (vid)

Οι Πλάβι έπαιξαν με τη... φωτιά κόντρα στη Βουλγαρία όμως κατάφεραν και πήραν ισοπαλία... χρυσάφι με 2-2, αποτέλεσμα που τους στέλνει για πρώτη φορά σε τελική φάση του Euro, ενώ στα γήπεδα της Γερμανίας θα βρεθεί και η Ουγγαρία που με ανατροπή και δύο γκολ του Σομποσλάι κέρδισαν με 3-1 το Μαυροβούνιο του Στέφαν Γιόβετιτς που είχε μια ασίστ.

Προκριματικά Euro 2024: Έστω και με κάπως περιπετειώδη τρόπο η Σερβία έγινε η 17η ομάδα (συμπεριλαμβανομένης και της «οικοδέσποινας» Γερμανίας) που θα είναι παρούσα στην τελική φάση του EURO 2024. 

Οι «πλάβι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας, 2-2, με την Βουλγαρία, ωστόσο, στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, η Ουγγαρία, η οποία είχε εξασφαλίσει νωρίτερα το πρώτο «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας, δεν «χαρίστηκε» στο Μαυροβούνιο και με το τελικό 3-1... πήρε μαζί της και τους Σέρβους, ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο μετά από 8 ματς (5-3-0).

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς έπαιζε για δύο αποτελέσματα σήμερα στο Λέσκοβατς, καθώς είχε το «πάνω χέρι» και στην ισοβαθμία με το Μαυροβούνιο, που από την πλευρά του ήθελε «διπλό» στη Βουδαπέστη και ταυτόχρονα ήττα της Σερβίας. 

Κάποια στιγμή αυτό γινόταν, με το 0-1 στην Πούσκας Αρένα που είχε κάνει ο Ρούμπεζιτς από ασίστ του σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Στέφαν Γιόβετιτς, στο 36΄ και την ίδια ώρα, η Βουλγαρία με το γκολ του επιθετικού του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ έπαιρνε το προβάδισμα με 2-1 επί των Σέρβων.

Μέσα σε δύο λεπτά τα πάντα άλλαξαν, καθώς οι «Μαγυάροι» έφεραν τα πάνω κάτω με τα γκολ του Σομποσλάι στο δίλεπτο 67΄-68΄ και λίγο αργότερα ο Μπάμπιτς «έγραφε» το τελικό 2-2 στο ματς της Σερβίας με τους Βούλγαρους, σβήνοντας κάθε ελπίδα πρόκρισης για το Μαυροβούνιο.

Στο αρχικό σχήμα των «πλάβι» βρέθηκαν τόσο ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Άντριγια Ζίφκοβιτς, αλλά και ο επιθετικός μέσος του Παναθηναϊκού, Φιλίπ Τζούριτσιτς (αντικαταστάθηκε στο 64΄ από τον Βλάχοβιτς), ο έτερος «πράσινος» διεθνής, Φιλίπ Μλαντένοβιτς πέρασε ως αλλαγή στο 85΄ αντί του Μίτροβιτς, ενώ αντίστοιχα στην αρχική ενδεκάδα της Βουλγαρίας βρέθηκε ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags