Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας ιδιαίτερα δύσκολος για την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί έχει τέσσερις απουσίες παικτών που λείπουν λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Σίγουρα όμως η έλλειψη Χατζισαφί και Μοχαμαντί προκαλεί ακόμα περισσότερες αρρυθμίες στον κιιτρινόμαυρο οργανισμό.

Με Βόλο η ΑΕΚ εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά βασικό τον Πήλιο, ο οποίος έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία, του λείπει όμως περισσότερος χρόνος συμμετοχών, κάτι που αναγνώρισε και ο Ματίας Αλμέιδα. Στο Καραϊσκάκη ο Αργεντινός τεχνικός ακολούθησε άλλη συνταγή, έριξε τον Ρότα αριστερό μπακ επειδή έχει περισσότερα τρεξίματα και τον Σιντιμπέ τον κράτησε στα δεξιά. Με τον Άρη, για το Κύπελλο, ο Πήλιος πήρε ξανά φανέλα βασικού.

Μεταγραφικά όμως παρότι υπάρχει ανάγκη προσθήκης δεν υπάρχει παρέλαση ονομάτων για τη στελέχωση της θέσης. Για την ακρίβεια, στην ΑΕΚ εδώ και καιρό αυτό το σπορ της μεταγραφολογίας στο οποίο ο αθλητικός Τύπος παίρνει διδακτορικό, έχει αντιμετωπιστεί ιδανικά τα τελευταία χρόνια με την έλευση του «Πεγιάδο». Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν, ότι εντός του μηνός θα προκύψουν ευκαιρίες και οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα μεταγραφικά εντός της Ένωσης ίσως βρούνε κάποια περίπτωση που ταιριάζει στα θέλω του προπονητή της, ο οποίος δεν είναι οπαδός της έλευσης οποιασδήποτε λύσης. Επαφές όμως υπάρχουν και καλό είναι να υπάρχουν.

Φήμες υποστηρίζουν επίσης, ότι υπάρχουν επαφές και αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσε να χωρέσει τέτοιος παίκτης από τη στιγμή που η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ είναι γεμάτη με παίκτες και κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής…