Ενώ θα είχε την ευκαιρία με τρίποντο να μπει για τα καλά στην μάχη της διεκδίκησης της 4ης θέσης, έμεινε στον πάτο της «μίνι βαθμολογίας» των τεσσάρων διεκδικητών: Τσέλσι 43, Νιούκασλ 42, Αρσεναλ 40, Λίβερπουλ 39, μετά από 24 αγώνες. Ασφαλώς τέσσερεις βαθμοί δεν είναι χαοτική διαφορά, πλην όμως είναι τρεις οι ομάδες, που θα πρέπει οι «κόκκινοι» να ξεπεράσουν. Η μάχη θα συνεχιστεί, όμως δεν δίνει την εικόνα το συγκρότημα του Νταλγκλίς, ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Και είναι και σε ένα δεύτερο επίπεδο, «ήττα», το αποτέλεσμα με την Τότεναμ: σε αυτό της ψυχολογίας-νικητή. Οι «πετεινοί» εδραιώνονται στην τρίτη θέση, με διαφορά ασφαλείας, παίρνοντας μια ισοπαλία σε μία έδρα, όπου παραδοσιακά χάνουν, και παίζοντας χωρίς βασικούς παίκτες και δίχως τον προπονητή στον πάγκο. Από την άλλη, η Λίβερπουλ είχε όλα τα «βαριά χαρτιά» στο τραπέζι, με την επιστροφή και του Σουάρες, δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από ένα μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης και να διασπάσει μια εξαιρετικά στημένη «τακτικά» ομάδα.

Άλλωστε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, ήταν εκείνη του Μπέιλ στο 85, με το κακό τελείωμα απέναντι στον Ρέινα, που θα «τελείωνε» και το ματς.

Η Λίβερπουλ εξακολουθεί να έχει τρομερές διακυμάνσεις στην απόδοσή της θα ψάχνει καιρό να βρει τις βάσεις του παιχνιδιού της, όσο θα διατηρεί στο ρόστερ έναν παλαιού τύπου και κοπής σέντερ φορ, όπως ο Κάρολ, που για μία ακόμη φορά, ήταν απογοητευτικός…

Η προοπτική κατάκτησης των δύο Κυπέλλων στο Νησί, μπορεί να διατηρήσει ζωντανή την φλόγα των παικτών και του Νταλγκλίς, αρχής γενομένης σε λίγες ημέρες με τον τελικό του Κάρλινγκ Καπ, απέναντι στην Κάρντιφ. Είναι όμως παρηγοριά στον άρρωστο. Διότι δίχως αμφιβολία, η 2η μεγαλύτερη επένδυση, μετά των Αράβων της Σίτυ, που έκαναν οι νέοι Αμερικανοί ιδιοκτήτες, με τον ερχομό τους, δεν μπορεί να κάνει απόσβεση, παρά μόνον στο Τσάμπιονς Ληγκ. Τα έσοδα από το Γιουρόπα δεν φτάνουν, ούτε για ζήτω.

Και όσο κάθε χρόνο, εμφανίζεται και νέος «προνομιούχος» (πέρυσι ήταν η Σίτυ, εφέτος πάλι η Τότεναμ), που παίρνει το «χρυσάφι» των εσόδων της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και επομένως ενισχύεται και γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικός, η δυσκολία της εξόδου θα είναι μεγαλύτερη. Ήδη ζούμε την «καθαίρεση» του άλλοτε «big four», και όλο και περισσότεροι διεκδικητές εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Πηγή: pamesports.gr