Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Οι Πειραιώτες όμως θα ταξιδέψουν με απουσίες λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στη δραματική ρεβάνς των «16».

Στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους» δεν υπολογίζεται ο Ζουλιάν Μπιανκόν, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην παράταση του αγώνα με τους «πράσινους», αλλά χτύπησε και στο δάκτυλο του ποδιού του, γι’ αυτό και έγινε αλλαγή. Νοκ άουτ για το παιχνίδι με τον Άρη έχει τεθεί και ο Φραν Ναβάρο, ο οποίος έχει μυικές ενοχλήσεις, πράγμα αναμενόμενο καθώς από την αγωνιστική του απραξία στην Πόρτο, το τελευταίο διάστημα παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό και σε ματς υψηλής έντασης.

Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Ρέτσος, που εξέτισε την ποινή του, ο οποίος θα παίξει με τον Ντόη, ενώ υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις των Ιμπόρα και Πορόζο. Ο πρώτος μάλιστα προτιμήθηκε να μπει ως αλλαγή στο ντέρμπι. Στην επίθεση ο Στέφαν Γιόβετιτς είναι ο μόνος διαθέσιμος φορ, ενώ εναλλακτική λύση είναι ο Μασούρας.