Η Τουρκία έχει ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό της Χαμάς μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023. Ο Ερντογάν μάλιστα είχε το θράσος να αποκαλέσει το Ισραήλ κράτος τρομοκράτη που ασκεί κατοχή σε παλαιστινιακές περιοχές. Βέβαια τα ίδια κάνουν οι Τούρκοι εδώ και χρόνια με θύματα τους Κούρδους και τους Έλληνες της Κύπρου, της οποίας κατέχουν το 38% του νησιού.

Όπως ήταν φυσικό σε μία χώρα όπως η Τουρκία, όπου η χειραγώγηση της μάζας από το κράτος αποτελεί διαχρονική τακτική, επικράτησε αντισραηλινό αίσθημα. Είναι ενδιαφέρουσα όμως η ιστορία που διαβάσαμε σε ανάρτηση της ελληνόφωνης έκδοσης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας.

Από τον περασμένο Οκτώβριο και ιδιαίτερα τον Νοέμβριο, έχει ξεκινήσει στην Τουρκία μια εκστρατεία για την απαγόρευση και την εκδίωξη της αλυσίδας εστιατορίων Mc Donalds από τη χώρα, λόγω της υποστήριξής της προς το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Πλήθος κόσμου εισέβαλε στα εστιατόρια, σπάζοντας παράθυρα, σπάζοντας έπιπλα, ρίχνοντας αρουραίους στην κουζίνα κ.λπ. και όλα αυτά εννοείται, ότι δεν έγιναν χωρίς την έγκριση των αρχών.

Τελικά, η τακτική των Τούρκων λειτούργησε όπως είχαν σχεδιάσει.

Η Mc Donalds επέκτεινε το συμβόλαιό της με την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως χορηγός της τουρκικής εθνικής ομάδας μέχρι το 2026.

Αυτό δεν είναι ο ορισμός του εκβιασμού; Τί λέτε;

Στόχος η ανύψωση του τουρκικού ποδοσφαίρου

"Αυτή η επέκταση συμβολίζει μια ισχυρή δέσμευση για την ανάπτυξη και προβολή του τουρκικού ποδοσφαίρου στην παγκόσμια σκηνή", διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Football Business Journal.

Οι δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της McDonald's, Mwaffak Kanjee ήταν από άλλο πλανήτη. Ο άνθρωπος που το 2021 βρέθηκε στη θέση 7 της λίστας του Forbes, επανέλαβε την υπερηφάνεια της εταιρείας για την υποστήριξη των εθνικών ομάδων της Τουρκίας, ειδικά στην ιστορική χρονιά της 100ης επετείου της Δημοκρατίας.

Αυτή η συνεχής υποστήριξη υπογραμμίζει τη δέσμευση της McDonald's να συνεισφέρει στα αθλητικά επιτεύγματα της χώρας και να προωθήσει τις θετικές αξίες της κοινότητας. Η επέκταση αυτής της συμφωνίας χορηγίας δεν είναι απλώς μια επιχειρηματική συναλλαγή. είναι απόδειξη της δέσμευσης της McDonald's να υποστηρίζει το τουρκικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Από τη βάση μέχρι την εθνική σκηνή, αυτή η συνεργασία στοχεύει να ανυψώσει το τουρκικό ποδόσφαιρο, να προωθήσει τη συμμετοχή και να ενισχύσει την εμπειρία των φιλάθλων.