Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γκολάρα ο πρώην του ΠΑΟ!
| 2024-04-23 15:35:00

Πρώην του ΠΑΟ ο ψαλιδάκιας! O νέος Φορτούνης και το... κοφτερό μυαλό (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρώην του ΠΑΟ ο ψαλιδάκιας! O νέος Φορτούνης και το... κοφτερό μυαλό (Vid)

Το Sportdog σκιαγραφεί τους παίκτες της Κ-19 του Ολυμπιακού που κατέκτησαν το Youth League κερδίζοντας τη Μίλαν με 3-0.

Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024. Η ομάδα Κ-19 επικράτησε 3-0 της Μίλαν και κατέκτησε το Youth League, αφού πρώτα είχε ξεπεράσει τα εμπόδια των Λέτσε, Ίντερ, Λανς, Ναντ, Γκαμπάλα. Πρόκειται για μία φουρνιά ποδοσφαιριστών που υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έκανε την Ευρώπη να παραμιλά. Συνδύασαν θέαμα και αποτέλεσμα και στο τέλος ευτύχησαν να κατοχυρώσουν την υπεροχή τους με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Το Sportdog έψαξε, μίλησε με ανθρώπους και ετοίμασε ένα σύντομο report για κάθε έναν από τους έντεκα παίκτες που χρησιμοποίησε ο Συλαϊδόπουλος στη Νιόν.

Άντζελο Σίνα: Γεννήθηκε στην Ελλάδα, έχει καταγωγή από την Αλβανία. Στου Ρέντη ήρθε ως ταλέντο, αλλά ήταν αρκετά πίσω σε σχέση με τους άλλους τερματοφύλακες, όπως ο Γραμματικάκης που παίζει τώρα στην Τρίπολη (9 συμμετοχές). Ο Σίνα δούλεψε και δικαιώθηκε. Μέσα από τη δουλειά, την υπομονή και την επιμονή όλα γίνονται.

Κων/νος Κωστούλας: Πριν πάει στον Ολυμπιακό έπαιζε αμυντικό χαφ. Εξελίχθηκε όμως σε στόπερ. Πολύ καλός και δυνατός για κεντρικός αμυντικός.

Ισίδωρος Κουτσίδης: Όταν πήγε στον Ολυμπιακό κάποιοι δεν τον πίστευαν. Υπήρχε με τη β’ ομάδα μια αμφισβήτηση. Κάποιοι όμως τον πίστεψαν και τώρα ανταμείβεται. Με δουλειά και τα καλά στοιχεία που έχει εξελίσσεται, γι’αυτόν τον πήραν στην πρώτη ομάδα στην αποστολή. Αγωνίζεται ως στόπερ.

Βασίλης Πρεκατές: Ήρθε στον Ολυμπιακό με δοκιμή. Στην αρχή έπαιζε χαφ, τώρα τον χρησιμοποιούν ως στόπερ. Είναι πολύ μυαλωμένος και σοβαρός στο παιχνίδι με πολύ αξιόλογα προσόντα.

Αθανάσιος Κουτσογούλας:  Ήρθε στον Ολυμπιακός με δοκιμή στου Ρέντη. Ένας παίκτης που στην Κ-15 αγωνιζόταν ως δεκάρι και επιτελικό χαφ. Έχει εξελιχθεί σε πασπαρτού. Παίζει δεξί χαφ, επιθετικό χαφ και κεντρικός μέσος. Έχει γίνει γρηγορότερος και δυνατότερος που του έλειπε τότε. Έχει συνεχή εξέλιξη.

Φάνης Μπάκουλας:  Είναι ο παίκτης που έβαλε το θεαματικό τέρμα με ψαλίδι. Ήταν στον Παναθηναϊκό και έτυχε να είναι μέρος μιας εκπληκτικής φουρνιάς, αυτή του 2005. Ήταν το μόνο παιδί που δεν υπέγραφε δελτίο και ο πατέρας του τον πήγε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνα. Εκεί τους εντυπωσίασε για τον χειρισμό της μπάλας και την αντοχή του στο τρέξιμο. Δύσκολα του έπαιρνες τη μπάλα. Ωστόσο με την πανδημία του κορωνοϊού δημιουργήθηκαν θέματα. Ξαναγύρισε Ελλάδα και τότε υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει από τα καλά σύγχρονα χαφ. Γιατί δουλεύει πάρα πολύ και ατομικά. Κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον Σιώπη. Ωστόσο ο Φάνης είναι πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής.

 

Χρήστος Μουζακίτης: Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο box to box μέσο. Περισσότερα για τον παίκτη μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα του Γιώργου Βροντάκη.

Νεκτάριος Αλαφάκης: Οι ανιχνευτές του Ολυμπιακού τον ανακάλυψαν στην Εύβοια και τις Ακαδημίες των Ψαχνών. Κατάγεται όμως από τη Μακρυκάπα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έπαιζε αμυντικό χαφ. Τον χαρακτηρίζουν «σκυλί». Είναι αριστεροπόδαρος γι’αυτό τον γύρισαν αριστερό μπακ και εντυπωσιάζει. Είναι δουλευταράς και αξίζει ευκαιριών.

Αντώνης Παπακανέλλος: Είναι αναντικατάστατος επιτελικός μέσος της Κ-19. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, δημιουργία και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.  Λένε, ότι μοιάζει στο στυλ του Φορτούνη. Στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου, στα προημιτελικά του Youth League χάζεψε όλο τον κόσμο με το γκολ που σημείωσε.

 Σταύρος Πνευμονιδής: Ήρθε στον Ολυμπιακό από Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Δόξα Κορησού, στην Καστοριά. Εκ πρώτης όψεως δεν εντυπωσιάζει. Δεν είναι αυτό που λέμε «love at first sight». Έχει όμως απίστευτο κοφτερό μυαλό και εξυπνάδα στο παιχνίδι. Είναι γρήγορος και χρησιμοποιεί τα δύο πόδια.

Μπάμπης Κωστούλας: Μια ταλεντάρα που ήρθε από την Αγία Παρασκευή Βόλου. Από μικρός έδειχνε ότι θα πάει ψηλά γιατί εντυπωσίαζε. Ο Χαράλαμπος έχει όλα όσα πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας παίκτης. Διαθέτει και ταχύτητα, και ντρίπλα και σουτ. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή και το ξέρουν στον Ολυμπιακό. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό αφιέρωμα του Sportdog. Ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα δίνουν ευκαιρίες σε μικρούς. Παιδιά όπως ο Κωστούλας μπορούν να πετύχουν, αν τους εμπιστευθούν. 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χρήστος Μουζακίτης: Ο τερματοφύλακας που έγινε χαφ και ο χρόνος στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags