Ο Λαουτάρτο Μαρτίνες βρήκε δίχτυα στο φινάλε του αγώνα και χάρισε στην Αργεντινή τη νίκη 1-0 επί της Χιλής και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America.

Ο επιθετικός της Ίντερ σκόραρε στο 88’ και λύτρωσε την ομάδα του, η οποία είχε κυριαρχήσει στον αγώνα. Η Αργεντινή τελείωσε το ματς με δυο δοκάρια (Μέσι και Γκονζάλες), 22/9 τελικές έναντι 3/3 των αντιπάλων της και 62% κατοχή μπάλας. Επίσης, οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι είχαν 87% στην ακρίβεια πάσας.

Οι Χιλιανοί εκφράζουν παράπονα για το γκολ των Αργεντινών και πλέον καλούνται να πάρουν μόνο τη νίκη στο ματς με τον Καναδά στην τελευταία αγωνιστική του Α Ομίλου, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Αργεντινή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς, ενώ η Χιλή βρίσκεται στην τρίτη θέση με ένα βαθμό. 

 

Από την άλλη, ο Καναδάς επικράτησε 1-0 του Περού και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America.

Οι Καναδοί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν μετά την αποβολή του Μιγκέλ Αραούχο στο 59’. Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ στο 74’ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση, με το οποίο χάρισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδας του. Οι Καναδοί είχαν την κατοχή της μπάλας με 51%, όμως οι Περουβιανοί είχαν 9/4 τελικές έναντι 5/2 των αντιπάλων τους. Επίσης, ο Καναδάς είχε ακρίβεια πασών στο 77%.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από την κατάρρευση του ενός βοηθού διαιτητή, λόγω της ζέστης. Τη θέση του πήρε ο τέταρτος διαιτητής, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ματς.

Δεν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Αλεξάντερ Κάλενς. Στους τρεις βαθμούς και στη δεύτερη θέση ο Καναδάς, στον ένα βαθμό και στην τέταρτη θέση το Περού.