Με δυο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες, η Αργεντινή νίκησε 2-0 το Περού και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Group A του Κόπα Αμέρικα.

Η «αλμπισελέστε» έκανε το 3Χ3 στον όμιλο, σε μια αναμέτρηση στην οποία παρατάχθηκε με απουσίες. Μεγαλύτερη από αυτές ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, λόγω τραυματισμού.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες άνοιξε το σκορ στο 47’, για την παγκόσμια πρωταθλήτρια και σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά και της ομάδας του στο 86’. Είχε προηγηθεί το χαμένο πέναλτι του Παρέδρες στο 72’.

Αγωνίστηκε με το Περού ο Αλεξάντερ Κάλενς, με τον παίκτη της ΑΕΚ να έχει πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Η Αργεντινή έφτασε τους εννέα βαθμούς στους αγώνες του ομίλου, ενώ το Περού έμεινε στον ένα βαθμό. 

 

Ο Καναδάς κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και άφησε εκτός συνέχειας του τουρνουά τη Χιλή, μετά την ισοπαλία τους (0-0).

Οι Χιλιανοί δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και έμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Καναδάς είχε την κατοχή της μπάλας με 57%, ενώ είχε και 9/3 τελικές έναντι 8/4 της Χιλής. Μάλιστα, οι Καναδοί είχαν και 82% στην ακρίβεια πάσας έναντι 71% των αντιπάλων τους.

Οι Χιλιανοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκαμπριέλ Σουάσο στο 27’. Ο Καναδάς έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση, πίσω από την Αργεντινή, ενώ η Χιλή επιστρέφει στο Σαντιάγκο, καθώς έμεινε στην τρίτη θέση με δυο βαθμούς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, που ο Καναδάς θα πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, στην πρώτη του συμμετοχή σε Copa America.