Το Μεξικό κυριάρχησε αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισημερινού, με το οποίο αναδείχτηκε ισόπαλο 0-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Copa America.

Ο Ορμπελίν Πινέδα αγωνίστηκε βασικός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και έγινε αλλαγή στο 67’ από τον Μαρτίνες. Οι Μεξικανοί είχαν 60% κατοχή μπάλας και 19/3 τελικές έναντι 9/3 τρων φιλοξενούμενων. Επίσης, είχε 80% στην ακρίβεια πασών.

Μετά τη συγκεκριμένη ισοπαλία, το Μεξικό τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, ενώ ο Ισημερινός πήρε το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση, επίσης με τέσσερις βαθμούς, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων. 

Έτσι μετά τον Κάλενς και τον αποκλεισμό του Περού και ο Πινέδα αποχαιρετά το Κόπα Αμέρικα, με αποτέλεσμα αμφότεροι να ενσωματώνονται στην προετοιμασία της ΑΕΚ σε μερικές ημέρες.

 

Η Βενεζουέλα νίκησε 3-0 τη Τζαμάικα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Εντουάρντ Μπέγιο στο 49’ και επτά λεπτά αργότερα (56’), ο Χοσέ Σαλομόν Ροντόν σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Έρικ Ραμίρες στο 85’. Η Βενεζουέλα τελείωσε τον αγώνα με 53% κατοχή μπάλας και 17/3 τελικές, έναντι 8/1 της Τζαμάικα. Επίσης, είχε 85% στην ακρίβεια πασών.

Η Βενεζουέλα έκανε το απόλυτο στο Group B και με εννέα βαθμούς, μετά από τρεις νίκες, πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση. Η Τζαμάικα τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό. 

Η βαθμολογία:

Βενεζουέλα 9 (6-1)
Εκουαδόρ 5 (4-3)
Μεξικό 5 (1-1)
Τζαμάικα 0 (1-7)