Στην κορυφή του εικονικού μας 4-2-3-1 βρίσκεται ο 33χρονος Ισπανός τερματοφύλακας, Νταβίντ Ντε Χέα χωρίς ομάδα από πέρυσι το καλοκαίρι, από τότε δηλαδή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του έκλεισε με άκομψο τρόπο την πόρτα στη μούρη προτιμώντας, ύστερα από 12 χρόνια παρουσίας τον Καμερουνέζο Ονανά. Τον θέλει η νεοφώτιστη στη Serie A, Κόμο του Σεσκ Φάμπρεγκας, που μόλις εξασφάλισε το ΟΚ και του Γάλλου, κεντρικού αμυντικού και συμπαίκτη του στο Ολντ Τράφορντ, Βαράν: υπάρχει πάντως και το plan B, που ακούει στο όνομα του Κάριους, όχι γιατί είναι απαραιτήτως καλύτερος, αλλά γιατί στην ομώνυμη, μαγευτική πόλη αποφάσισε να ζήσει μαζί με την πανέμορφη σύζυγό του, Ντιλέτα Λεότα.

 

Δεξί μπακ, ο Σερζ Οριέ, από την Ακτή Ελεφαντοστού, με πείρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Γαλατάσαραϊ, Νότινγκαμ Φόρεστ, Βιγιαρεάλ. Δίπλα από τον Βαράν, ο Καμερουνέζος Ζοέλ Ματίπ, που το ’19 κατέκτησε τα πάντα με τη Λίβερπουλ του Κλοπ και αριστερά  Ισπανός Μάρκος Αλόνσο,  με καλή παρουσία, τόσο στη Φιορεντίνα, όσο στη Μπαρτσελόνα.

Μπροστά από την άμυνα ο 30χρονος Πορτογάλος, Αντρέ Γκόμες, πρωταθλητής Ευρώπης του ’16, με περισσότερα από 250 παιχνίδια στην πλάτη του, με Μπαρτσελόνα και Έβερτον. Δίπλα του ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, Γκουίντο Ροντρίγκεζ, το υψηλό συμβόλαιο του οποίου, η Μπέτις δεν μπόρεσε φέτος να του εξασφαλίσει.

Δεξί εξτρέμ, ένας ακόμη «παγκόσμιος» στο Κατάρ, ο 36χρονος Άνχελ Ντι Μαρία αποκαλούμενος και ως «άνθρωπος των τελικών», γιατί σκόραρε και κατέκτησε και στις τέσσερις διοργανώσεις αναγνωρισμένες από την Fifa: Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα, Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και Champions Conmebol. Από πείρα, άλλο τίποτα, σε Ροζάριο, Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και από πέρυσι, ξανά στη Μπενφίκα. Τον θέλουν, και λογικό είναι στη Σαουδική Αραβία, εκείνος πάντως περιμένει ακόμη κάποιο τηλεφώνημα από την Ευρώπη.

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το προφίλ του 30χρονου Ολλανδού, Μέμφις Ντεπάι, που έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στο φετινό Euro έγραψε αρνητική Ιστορία για τα, εύκολα γκολ που έχασε. Στην καριέρα του, πάντως το βίτσιο του killer- περιοχής απέδειξε (με περισσότερα από 200 γκολ) πως το’ χει, τόσο σε Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιόν, όσο σε Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και εθνική Ολλανδίας.

Αριστερό εξτρέμ, ο 28χρονος Γάλλος Αντονί Μαρσιάλ για τον οποίο η Γιουνάιτεντ είχε ξοδέψει το ’15, σχεδόν 80εκ. ευρώ για να τον «απαγάγει» από τη Μονακό. Στην Αγγλία όμως, δεν έκριναν επαρκή την προσφορά του, παρόλο τα 63 γκολ σε 206 παιχνίδια. Ενώ στα αζήτητα, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας βρέθηκε και ο 33χρονος Γάλλο- Τυνήσιος επιθετικός, Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ, εγγυημένο «πολυβόλο» περιοχής με 70 γκολ στη Τουλούζ, 40 στη Σεβίλλη, περισσότερα από 100 με τη Μονακό.