Ο 31χρονος αμυντικός, Ραφαέλ Βαράν ανακοίνωσε στα social media ότι κρεμάει τα παπούτσια του μετά από 14 σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ συλλόγων και εθνικής ομάδας.

Ο Γάλλος στόπερ αποσύρεται από το ποδόσφαιρο, αφού πέρασε αρκετούς μήνες παλεύοντας με διάφορους τραυματισμούς. Η εφημερίδα Le Parisien μετέδωσε την είδηση ​​το βράδυ της Τρίτης και, ώρες αργότερα, ο Γάλλος διεθνής, μέσω μηνύματος στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαίωσε ότι αφήνει το ποδόσφαιρο μετά από 14 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο.

«Λένε ότι όλα τα καλά τελειώνουν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, έχω σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σχεδόν όλες υποτίθεται αδύνατες. Απίστευτα συναισθήματα, ξεχωριστές στιγμές και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. Αναλογιζόμενος αυτές τις στιγμές, με απέραντη περηφάνια και ικανοποίηση ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Απαιτώ τα μέγιστα από τον εαυτό μου, θέλω να αποσυρθώ δυνατά, όχι απλώς να κολλήσω στο παιχνίδι. Χρειάζεται πολύ θάρρος για να ακούσεις την καρδιά και το ένστικτό σου. Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι δύο διαφορετικά πράγματα», έγραψε ο Βαράν στον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Βαράν είχε παίξει μόλις ένα παιχνίδι για την Κόμο, την ομάδα που τον υπέγραψε το καλοκαίρι, στο Κύπελλο Ιταλίας εναντίον της Σαμπντόρια στις 11 Αυγούστου. Έκτοτε, ο Γάλλος δεν είχε φύγει από το ιατρείο, παλεύοντας με τα σωματικά προβλήματα που το συνεπάγονται και με έναν τραυματισμό στο γόνατο που επηρέασε πλήρως την έναρξη της σεζόν, σε σημείο να τον αναγκάσει ουσιαστικά να αποσυρθεί.