«Πέστε μου τι συνέβη για τα μην τα κάνω λίμπα εδώ μέσα», ήταν οι πρώτες λέξεις του έξαλλου από οργή προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τα γραφεία της ΕΠΟ στου Γουδή, για να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την ποινή του Μιραλάς, που ήταν κεραυνός εν αιθρία για την ερυθρόλευκη ομάδα.
Τον κ. Μαρινάκη δεν υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος δεν ήταν εκεί, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή – ποιος ξέρει αν και ποιος τον είχε ειδοποιήσει εγκαίρως.
Αντ’ αυτού, δύο άλλα κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ ανέλαβαν να εξευμενίσουν τον κ. Μαρινάκη. Ηταν αρχικά ο αντιπρόεδρος κ. Αρης Σταθόπουλος και στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Dr. Γιάννης Οικονομίδης.
Οι εξηγήσεις δόθηκαν στο γραφείο του τελευταίου, όπου όλες οι ευθύνες φορτώθηκαν στον διαιτητή κ. Μάνταλο, ο οποίος «καθυστέρησε» να στείλει το φύλλο αγώνα, με αποτέλεσμα να μην κινηθούν οι διαδικασίες στο προβλεπόμενο χρονικό όριο.
Αυτά, μέσες - άκρες ειπώθηκαν στον κ. Μαρινάκη, προκειμένου να αποφευχθούν οι πιο δυναμικές αντιδράσεις. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΠΟ έδωσε εντολή στους νομικούς της ΠΑΕ, τον κ. Γιάννη Βούλτση και τον κ. Βασίλη Γκαγκάτση, να συντάξουν έφεση και να την καταθέσουν άμεσα. Προηγουμένως είχε ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ ότι πρέπει να ευρεθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων κ. Λεοντής, προκειμένου να ορίσει την ώρα της εμβόλιμης συνεδριάσεως που θα γίνει αύριο, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση.
Δεδικασμένο
Στα νομικά ατού της πλευράς του Ολυμπιακού, περιλαμβάνονται δύο δεδικασμένα, τα οποία δικαιώνουν την άποψη των «ερυθρολεύκων». Πρόκειται για τις υποθέσεις του Ντογιάρου, ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αστέρα (Απρίλιος του 2007) και του Πιέρ Ισσά, ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ (Φεβρουάριος του 2008).
Και οι δύο είχαν αποβληθεί με την αιτιολογία πως «απώθησαν βίαια αντίπαλο», όπως συνέβη και με τον Μιραλάς. Και οι δύο τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ΜΙΑΣ αγωνιστικής.
Να σημειωθεί επίσης ότι τις αποφάσεις και για τις δύο περιπτώσεις, τις έβγαλε η Επιτροπή Εφέσεων, με πρόεδρο και τότε τον σημερινό κ. Λεοντή. Οπότε, είναι εμφανές ότι ο κ. Λεοντής δεν μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση και στην περίπτωση του Μιραλάς.
Εξαιρετικά επιβαρυντικό για τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία εξέδωσε την απόφαση – σκάνδαλο των δύο αγωνιστικών, το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί για τις δύο περιπτώσεις δεδικασμένων. Παρ’ όλα αυτά, η απόφασή τους ήταν διαφορετική.
Σε όλα αυτά, υπάρχει βεβαίως και η άστοχη αναγραφή του διαιτητή Μάνταλου (αυτός πού λέγαμε ότι είναι από την Καβάλα, όπως και ο Ζαγοράκης, αν θυμάστε) στο φύλλο αγώνα, ότι ο Μιραλάς «απώθησε βίαια» τον αντίπαλό του (Ιβιτς).
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία φραστική υπερβολή, αφού όταν λέμε ότι κάποιος απώθησε κάποιον, ασφαλώς εννοούμε ότι η πράξη αυτή έγινε βίαια. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να γίνει «απώθηση», απαλή σαν… χάδι, ή υπό την μορφή ευγενικής χειρονομίας. Επομένως, το βίαια δεν χρειαζόταν, εκτός φυσικά, αν χρειαζόταν… ακριβώς για να δικαιολογηθεί η ποινή των δύο αγωνιστικών!
Όλα αυτά, αλλά –ίσως και περισσότερο – ο τρόπος με τον οποίο ενημερώθηκε ο Ολυμπιακός (τρόπος μη νόμιμος και αντικανονικός, αφού ξεπεράστηκαν όλες οι προθεσμίες) για την ποινή στον Μιραλάς. Περίμεναν δηλαδή να την ανακοινώσουν 24 ώρες πριν από το δυσκολότερο και κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα, με τον ΕΛΕΕΙΝΟ τρόπο που μεθοδεύτηκε όλη αυτή η διαδικασία.
Πηγή: katimagiko.gr