Μετά από ένα "στείρο" 0-0 στο πρώτο μέρος, με την Ντόρτμουντ να έχει τις ευκαιρίες, οι αλλαγές του Πεπ Γκουαρδιόλα (Γκέτσε, Αλκαντάρα) "καθάρισαν" το ντέρμπι. Ο πρώτος μπήκε, αποδοκιμάστηκε, αλλά έβαλε το 0-1, ο Ισπανός σέρβιρε το 0-2 για τον Ρόμπεν και απλά ο Μίλερ έγραψε τον επίλογο. Βασικός αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που ήταν απελπιστικά μόνος...

Γερμανική... ισορροπία

Η Μπάγερν μπήκε στο ματς με σκοπό να ελέγξει το ρυθμό από την αρχή και τα κατάφερε (63% η κατοχή στο 1ο ημίχρονο), αν και στο 3` ο Λεβαντόφσκι από πολύ καλή θέση στην περιοχή σούταρε ψηλά άστοχα. Οι Βαυαροί μπορεί να είχαν την κατοχή, αλλά δεν είχαν φάσεις, σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ που απείλησε εκ νέου δις, με όπλο τις αντεπιθέσεις! Στο 24` ο Αλάμπα απέκρουσε το σουτ του Μπλατσικόφσκι και στο 29` ο Μπόατενγκ γλίστρησε, ο Ρόις βγήκε προ του Νόιερ, αλλά ο τελευταίος κράτησε το μηδέν. 

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα βγήκαν μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 35` ο Βάιντενφέλερ απέκρουσε δύσκολα το γυριστό του Μάντζουκιτς, ενώ στο 39` ο Κροάτης από ωραίο παράλληλο γύρισμα του Ρόμπεν δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλά στα δίχτυα. 

Την κάρφωσε ο πρώην και οι... άλλοι!

Με ευκαιρία ξεκίνησε η Ντόρτμουντ στο β` μέρος, όταν η μπαλιά του Μπέντερ για τον Λεβαντόφσκι πήρε πολλά φάλτσα, δεν τη βρήκε κανείς και "έγλειψε" το κάθετο δοκάρι! Ο Γκέτσε μπήκε αντί του Μάντζουκιτς, με τον πρώην παίκτη των Βεστφαλών να τα... ακούει από τους οπαδούς! Στο 67` ο Γκέτσε πλήγωσε την παλιά του ομάδα... Ο Γερμανός πήρε την μπαλιά από τον Μίλερ και με γλυκό πλασέ από την περιοχή έκανε το 0-1, χωρίς όμως να πανηγυρίσει!

Ο Μχιταριάν στο 71` βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή από την μπαλιά του Γκροσκροϊτζ, αλλά καθυστέρησε και ο Νόιερ απέκρουσε, ενώ στο 73` είπε "όχι" με εκπληκτική επέμβαση και στο σουτ του Ρόις! Στα υπόλοιπα λεπτά, η Μπάγερν κατάφερε όχι μόνο να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, αλλά στο 85` έκανε και το 0-2! Η έτερη αλλαγή του Γκουαρδιόλα, ο Τιάγκο Αλκαντάρα με φανταστική μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ρόμπεν δεξιά που μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη θέση πλάσαρε εύστοχα.

Οι Βαυαροί δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 88` ο Τόμας Μίλερ επιβραβεύτηκε για την καλή του εμφάνιση κάνοντας το 0-3 από την ασίστ του Λαμ!