Κολωνία-Σάλκε 1-3

Οι «βασιλικοί μπλε» έψαχναν το «τρίποντο», επιθυμώντας παράλληλα να χάσουν βαθμούς τα «πουλάρια» ώστε να μείνουν μόνοι στην 4η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς και μόλις στο 2' κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Χούντελααρ να «γράφει» το 1-0. Οι «τράγοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο Μοντέστ δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο (9', 15').

Το 2-0 ήρθε από τη Σάλκε και πάλι, με τον Μέγιερ να χρίζεται σκόρερ στο 23ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Χόιμπεργκ. Παρόλα αυτά, η Κολωνία κατάφερε να μειώσει το σκορ δέκα λεπτά αργότερα, με τον Μπίτενκορτ να σημειώνει το 2-1.

Ένα λεπτό μετά ωστόσο οι «βασιλικοί μπλε» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσουν εκ νέου το προβάδισμα των δύο τερμάτων, καθώς ο Μπελχαντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την εικόνα, με την Κολωνία να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Τελικώς, η Σάλκε έφυγε με τη νίκη, βάζοντας και κερασάκι στην τούρτα (3-1) με τον Ντι Σάντο (76') κι έμεινε μόνη στην 4η θέση της βαθμολογίας -που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, καθώς και στο +2 από την Γκλάντμπαχ.

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-3

Κάνοντας μία εκπληκτική ανατροπή, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφυγε «όρθια» από την έδρα της Άουγκσμπουργκ, επιστρέφοντας από το 3-0 για να πάρει την ισοπαλία (3-3)!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Κου πήρε το «ριμπάουντ» και σημείωσε το 1-0. Οι «ασπιρίνες» έχασαν μοναδική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα λίγο αργότερα, καθώς ο Μεχμέντι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (21').

Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με τον καλύτερο τρόπο για την Άουγκσμπουργκ, καθώς ο Κορεάτης βρήκε και πάλι δίχτυα, για το 2-0, παίρνοντας εκ νέου το «ριμπάουντ» μετά την προσπάθεια του Φινμπόγκασον που κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 58ο λεπτό, ο Κου σημείωσε χατ-τρικ κι έγινε ο δεύτερος Κορεάτης που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της Bundesliga, μετά τον Σον.

Ούσα πίσω 3-0 εκείνη τη στιγμή, πολλοί πίστεψαν πως το ματς χάθηκε για τη Λεβερκούζεν, η οποία όμως άργησε μεν, αλλά έβγαλε τρομερά ψυχικά αποθέματα!

Αρχικά, ο Μπελαραμπί μείωσε σε 3-1 (60') ενώ έπειτα από αυτογκόλ του Βερχάγκ στο 80', το σκορ έγινε 3-2. Η ανατροπή των «ασπιρίνων» ολοκληρώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τσαλχάνογλου να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, διαμορφώνοντας το 3-3!

Έτσι η Μπάγερ γλίτωσε την ήττα κι έμεινε στο -3 από την πρώτη εξάδα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ίνγκολσταντ 1-1

Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Άιντραχτ κι Ίνγκολσταντ στη Φρανκφούρτη, με την πρώτη να παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι «νεοφώτιστοι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 8ο λεπτό, όταν ο Χάρτμαν μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, «γράφοντας» το 1-0.

Μάλιστα, πριν... φύγει το πρώτο μέρος, θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους, εάν οι Χάρτμαν (13') και Λεξ (33') έβρισκαν τον στόχο.

Η Ίνγκολσταντ μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα, ωστόσο το γκολ ήρθε από την πλευρά της Άιντραχτ. Στο 69ο λεπτό, ο Φάμπιαν άφησε στον Ρους κι εκείνος βρήκε δίχτυα για να φέρει το ματς στα ίσα.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με την Ίνγκολσταντ να μένει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γκρος (74'), αλλά τους γηπεδούχους να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στα εναπομείνατα λεπτά.

Έτσι, η Άιντραχτ παρέμεινε στη 16η θέση και στο -1 από τη Ντάρμσταντ που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1

Η Βόλφσμπουργκ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας της, πήρε το ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ (2-1) και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League. Οι «λύκοι» σκόραραν μέσα σε τρία λεπτά (15'-17') δύο γκολ και παρά την μείωση του σκορ από τον Ράφαελ (23') κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα έως το τέλος και να πανηγυρίσουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

Η Βόλφσμπουργκ άνοιξε το σκορ στο 15' με τον Ντράξλερ, ο οποίος με πολύ ωραία ενέργεια και όμορφο τελείωμα νίκησε τον τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ. Τα «πουλάρια» πριν καταλάβουν τι τους «χτύπησε» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, καθώς ο Μαξ Κρούζε στο 17' έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι με τον Ράφαελ στο 23' μείωσε σε 2-1 και το ματς κύλησε έως το τέλος δίχως να αλλάξει το παραμικρό.

Βέρντερ Βρέμης – Ανόβερο 4-1

Η Βέρντερ απέναντι στο Ανόβερο δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα και πήρε εύκολα τη νίκη με 4-1. Η ομάδα της Βρέμης με πρωταγωνιστή τον Κλαούντιο Πιζάρο έκανε... πάρτι απέναντι στους ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Η Βέρντερ άνοιξε το σκορ στο 18' με ένα γκολ – όνειρο, όπου οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα. Ο Πιζάρο με εξαιρετική ενέργεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 26' σημειώνοντας το 100ο γκολ του με τη φανέλα της Βέρντερ και στο 45' ο Καραμάν μείωσε σε 2-1 για το Ανόβερο. Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, άνηκε αποκλειστικά στη Βέρντερ. Στο 56' ο Γκεμπρέ Σελάσιε μετά από «ασίστ» του Πιζάρο έκανε το 3-1 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 67' ο Γιουνούζοβιτς.

Στουτγκάρδη - Χόφενχαϊμ 5-1

Το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ ήταν πολύ μικρό για να σκοντάψει η Στουτγκάρδη, η οποία έκανε... πλάκα επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-1. Οι Σουηβοί δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τους «μπλε» και με το «τρίποντο» συνεχίζουν να κάνουν όνειρα Ευρώπης. Ο Νίντερμαϊερ άνοιξε το σκορ στο 5' και το 1-0 και ο Ρουπ στο 42' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Νίντερμαϊερ έκανε το 3-0 για την Στουτγκάρδη στο 51', ο Κράμαριτς μείωσε για τη Χόφενχαϊμ 73', αλλά Κόστιτς (78') και Βέρνερ (83') διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και υπέγραψαν τον θρίαμβο των γηπεδούχων.  

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

16:30 Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ 2-1

(15' Ντράξλερ, 17' Κρούζε - 23' Ραφαέλ)

16:30 Στουτγκάρδη - Χόφενχαϊμ 5-1

(5', 51' Νίντερμαϊερ, 42' Ρουπ, 78' Κόστιτς, 83' Βέρνερ - 73' Κράμαριτς)

16:30 Άουγκσμπουργκ - Λεβερκούζεν 3-2

(5', 44', 57' Κου - 60' Μπελαράμπι, 80' αυτ. Φερχάεγκ)

16:30 Βέρντερ - Ανόβερο 4-1

(18' Μπάρτελς, 26' Πισάρο, 56' Γκέμπρε Σελασιέ, 67' Γιουνούζοβιτς - 45' Καραμάν)

16:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ίνγκολσταντ 0-1

(8' πέν. Χάρτμαν)

16:30 Κολονία - Σάλκε 1-3

(33' Μπιτενκούρτ - 2' πέν. Χούντελααρ, 23' Μέγερ, 75' Ντι Σάντο)

19:30 Ντόρτμουντ - Μπάγερν

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

16:30 Μάιντς - Ντάρμσταντ

18:30 Αμβούργο - Χέρτα