Facebook Pixel Φραντς Μπεκενμπάουερ: Το χαστούκι που άλλαξε την ιστορία της Μπάγερν - Έτσι κατέληξε ο Μπεκενμπάουερ στους Βαυαρούς και όχι στον... εχθρό
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-08 20:28:00

Το χαστούκι που άλλαξε την ιστορία της Μπάγερν - Έτσι κατέληξε ο Μπεκενμπάουερ στους Βαυαρούς και όχι στον... εχθρό

Του Μιχάλη Σοφιανού
Το χαστούκι που άλλαξε την ιστορία της Μπάγερν - Έτσι κατέληξε ο Μπεκενμπάουερ στους Βαυαρούς και όχι στον... εχθρό

Άπαντες έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους τον Κάιζερ με τους Βαυαρούς, όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά αν ο νεαρός Φραντς δεν είχε δεχθεί ένα χαστούκι από ποδοσφαιριστή της Μόναχο 1860 σε ηλικία 14 ετών.

Φραντς Μπεκενμπάουερ: Τεράστια θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γερμανού θρύλου του αθλήματος, σε ηλικία 78 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια. Ο Κάιζερ κατέκτησε δύο Χρυσές Μπάλες και έδωσε στη θέση του αμυντικού μια... διαφορετική οπτική στις δεκαετίες του '60 και του '70, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με τη Μπάγερν Μονάχου, μιας και αγωνίστηκε εκεί για 13 χρόνια, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Γερμανίας, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Διηπειρωτικό.

Αργότερα θα αναλάβει δύο φορές τον πάγκο της ομάδας, ενώ θα φτάσει να γίνει πρόεδρος της Μπάγερν από το 1994 μέχρι το 2009, με τον ίδιο από το τότε να φέρει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου. Το περίεργο όμως σε αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι μπορεί ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να έχει συνδεθεί με τους Βαυαρούς, όμως ο ίδιος βρέθηκε μια ανάσα από το να γίνει μέλος της Μόναχο 1860, με ένα... χαστούκι να αλλάζει τελικά τον ρου της ιστορίας.

Το 1958 ο 13χρονος, τότε, Φραντς Μπεκενμπάουερ αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική SC Μόναχο 1906, με την ομάδα να ενημερώνει ότι θα διαλυθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τα περισσότερα παιδία του συλλόγου, την εποχή εκείνη, είχαν μεγαλύτερη συμπάθεια για τη Μόναχο 1860, μιας και ήταν πολύ πιο δυνατή από την... άσημη τότε Μπάγερν Μονάχου και πολλά από αυτά αποφασίζουν να ενταχθούν την επόμενη σεζόν στις ακαδημίες των Μπλε, ανάμεσα σε αυτούς και ο Κάιζερ.

Η μοίρα όμως επιφύλασσε κάτι διαφορετικό. Στον τελικό του πρωταθλήματος των νέων της περιοχής, εκείνη τη χρονιά η SC Μόναχο 1906 καλείται να αντιμετωπίσει τη Μόναχο 1860, ιδανικό σενάριο για τους ανθρώπους των Μπλε για να τσεκάρουν τα ταλέντα που θα έρθουν στην ομάδα σε μερικούς μήνες. Ο νεαρός Μπεκενμπάουερ αγωνιζόταν τότε στην επίθεση και είχε πολλές δυσκολίες απέναντι σε έναν από τους πιο σκληρούς αμυντικούς της Μόναχο 1860, με τις κόντρες τους να είναι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τον διαιτητή της αναμέτρησης να χάνει τελικά τον έλεγχο.

Μετά από μια κλωτσιά του αντιπάλου του, ο Μπεκενμπάουερ θα βρίσει τον αμυντικό, ενώ θα ακολουθήσει συμπλοκή, με τα πράγματα να ηρεμούν μετά την παρέμβαση του διαιτητή και των ανθρώπων των πάγκων. Βέβαια η ηρεμία θα κρατήσει ελάχιστα αφού με την έναρξη του αγώνα ο 14χρονος αμυντικός θα δει ότι ο ρέφερι του ματς δεν παρακολουθούσε και θα χαστουκίσει τον Μπεκενμπάουερ, κάτι που θα αλλάξει την ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η Μόναχο 1860 θα ηττηθεί στον τελικό, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι θα χάσει μέσα από τα χέρια της και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο Κάιζερ όντας εξοργισμένος με όσα έγιναν αποφάσισε πως δεν είχε θέση σε αυτή την ομάδα, μιας και τον αντιμετώπισε βρώμικα, με την επιλογή του πλέον να είναι μια, η Μπάγερν. Ο Γερμανός στα 14 του χρόνια θα ενταχθεί στους Βαυαρούς και στα 19 του θα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα, που τότε ήταν στη Β' κατηγορία. Την επόμενη σεζόν θα σημειώσει 16 γκολ, αγωνιζόμενος στο κέντρο, όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανόδου στην Bundesliga της Μπάγερν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφές πανικού ο Ολυμπιακός - Παράλογο να γίνεται κουβέντα για Καρβαλιάλ - Υπερβολές Μελισσανίδη"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags