Στη Β' κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να αγωνίζεται η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Παρά το μειονέκτημα με 0-3 από το πρώτο παιχνίδι η Μπόχουμ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς και να πάρει τη νίκη στα πέναλτι (6-5) εξασφαλίζοντας την παραμονή στη Bundesliga!

Ο Φίλιπ Χόφμαν με κεφαλιά στο 18′ έκανε το 0-1 για την Μπόχουμ, η οποία είδε τον ίδιο παίκτη στο 68′ πάλι με κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματά της.

Στο 68′, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Τσίμερμαν και ο Στέγκερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-3 και να ισοφαρίσει το μεταξύ τους σκορ.

Στην παράταση και το 118′, ο Νίμιτς έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να δώσει την άνοδο στην Φορτούνα, όμως Ασάνο και Λούσλι σε δύο περιπτώσεις έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Έτσι, για δεύτερη φορά στην ιστορία των μπαράζ παραμονής του γερμανικού ποδοσφαίρου χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι με τον Ουτσίνο που είχε μπει αλλαγή στο ματς να χάνει το 12ο πέναλτι και την Μπόχουμ να μένει στην Bundesliga για τέταρτη σερί χρονιά, ενώ η Φορτούνα τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί ξανά για πέμπτη διαδοχική χρονιά στην 2. Bundesliga.

O Χρήστος Τζόλης αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ εκτέλεσε εύστοχα και το πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ για τη Μπόχουμ πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Κέβιν Στέγκερ με δύο ασίστ και δύο εύστοχα πέναλτι.