Μπορεί όλοι οι ΑΕΚτζήδες να... πανηγύρισαν τη χθεσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι, ωστόσο αυτό που με... κόπο έφτιαξε ο Ντρογκμπά και η παρέα του για την Ένωση κινδυνεύει πλέον πολύ σοβαρά να το χαλάσει η... Νόρτζελαντ! Έγιναν σήμερα απίστευτα πράγματα στη Δανία με αποτέλεσμα τελικά η ΑΕΚ να κινδυνεύει σοβαρά να μην είναι στους ισχυρούς του γ' προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ - εφόσον φυσικά κερδίσει σήμερα τον ΠΑΟ.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ εκτός από τη χθεσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι ήθελε δυο ακόμα πράγματα για να είναι στους ισχυρούς στον γ' προκριματικό γύρο. Να τερματίσει δεύτερη η Βασλούι στη Ρουμανία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Δανία η Κοπεγχάγη.

Ενώ, λοιπόν, το πρώτο μοιάζει κάτι παραπάνω από πιθανό (η Βασλούι χρειάζεται έναν πόντο εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Ουνιβερσιτατέα για να κρατήσει πίσω τη Στεάουα) το δεύτερο... στράβωσε απρόσμενα σήμερα.
Η Νόρτζελαντ έκανε μεγάλο διπλό (1-0) στην έδρα της Μπρόντμπι και σε συνδυασμό με την ήττα της Κοπεγχάγης (με το ίδιο σκορ) από την αδιάφορη Μίντιλαντ, περνάει εκείνη στην κορυφή.

Η ΑΕΚ πλέον ελπίζει (αφού κερδίσει σήμερα) να μη νικήσει η Νόρτζελαντ την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη (αφού έχει βγει ήδη στο Europa League) Χόρσενς και ταυτόχρονα η Κοπεγχάγη να νικήσει την επίσης αδιάφορη Σίλκεμποργκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση -όπου ισχύει η διαφορά τερμάτων και στην οποία υπερτερεί η Κοπεγχάγη.

Αν δεν γίνει αυτό και πρωταθλήτρια αναδειχθεί τελικά η Νόρτζελαντ, η ΑΕΚ θα είναι στους «αδύνατους» και στον γ' προκριματικό γύρο. Εφόσον, λοιπόν, κατακτήσει εκείνη τη δεύτερη θέση απόψε, θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο μιας εκ των Ντιναμό Κιέβου, Φενέρμπαχτσε, Κοπεγχάγης και Μπριζ για να προκριθεί στα play-off του Champions League.

Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή το πρωτάθλημα το κατακτήσει η Κοπεγχάγη (και η Βασλούι, όπως προαναφέρθηκε, τερματίσει δεύτερη στη Ρουμανία) θα τεθεί αντιμέτωπη με μια εκ των Φέγενορντ, Βασλούι, Νόρτζελαντ και Μάδεργουελ.

ΠΗΓΗ: aek365