Το όνομα της Μάδεργουελ, που βρίσκεται πλέον μπροστά στον Ευρωπαϊκό δρόμο του Παναθηναϊκού και μπήκε από σπόντα στη διοργάνωση, είναι πολύ απλά το «λαχείο» που έψαχνε ο Φερέϊρα μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία και τις δυσκολίες που τη συνόδευσαν. Η είδηση που έφερε την ομάδα της Σκωτίας μπροστά στον Παναθηναϊκό, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, είναι το πιο ευχάριστο νέο που άκουσαν οι «πράσινοι» τους τελευταίους μήνες.

Καθώς ενδεχόμενη πρόκριση θα δώσει τεράστια οικονομική ανάσα στο ταμείο της ΠΑΕ, που ούτε λίγο ούτε πολύ θα ενισχυθεί το λιγότερο με 6.000.000 ευρώ. Η σημασία αυτής της κλήρωσης κατά συνέπεια είναι πρωτίστως οικονομική, όσο...ξενέρωτο και αν ακούγεται αυτό.

Οι τεράστιες ανάγκες της ΠΑΕ θα εξυπηρετηθούν σημαντικά εφόσον ο Παναθηναϊκός λάβει τέτοιου μεγέθους ποσό και λογικά θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές που αντιλαμβάνονται ότι εφόσον προκριθούν θα πληρωθούν πιο γρήγορα και εύκολα! Είναι λοιπόν αυτή πολύ σοβαρή αιτία για να μην χαλαρώσουν ούτε δευτερόλεπτο στο γήπεδο.

Αγωνιστικά «απαγορεύεται» να συζητήσουμε για το μέγεθος της Μάδεργουελ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μιλώντας πρακτικά και υπολογίζοντας τα σημερινά δεδομένα και όχι τα ιστορικά, οι Σκωτσέζοι βασίζονται σ ένα κορμό μέτριων παικτών και άπειρων από Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η διοίκηση πρόσθεσε το καλοκαίρι παίκτες μικρής ηλικίας, χωρίς να αγοράσει κάτι πιο καλό και χρήσιμο.

Ο σημερινός Παναθηναϊκός, πριν καλύψει καν τα κενά, του Κουίνσι που δεν θα συνεχίσει τελικά και της επίθεσης που δεν έχει σίγουρα αποδοτικές μονάδες (μέχρι να δούμε Φορναρόλι και Μπαρμπαρούση) είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός του φιλικού με τη Φορτούνα του Ντίσελντορφ μπορεί εύκολα να αποκλείσει τη Μάδεργουελ.

Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα είναι λάθος. Το κλισέ πως όλα επιβεβαιώνονται στο γήπεδο, ιδίως εάν θυμηθούμε τι συνέβη πέρυσι με την Οντένσε, είναι πράγματι αληθινό και αξίζει να επαναλαμβάνεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο μόνο για υποδηλώσει την υποχρέωση του Παναθηναϊκού να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφική.

Πηγή: pamesports.gr