Η... μισή δουλειά (η άλλη μισή στο ΟΑΚΑ!) έγινε στο "Φιρ Παρκ" απόψε για τον Παναθηναϊκό, καθώς με γκολ των Μπουμσόνγκ (η UEFA το χρέωσε στον Λάζαρο) και Μαυρία (στην πρώτη του επαφή) νίκησε 2-0 τη Μάδεργουελ και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Oι πράσινοι δεν πλήρωσαν ευτυχώς τα "νεκρά" τους διαστήματα και με ένα κοντρολαρισμένο παιχνίδι έφτασε στο 0-2, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες, με κορυφαίους τους Μπουμσόνγκ, Λάζαρο και Σισοκό (στο πρώτο μέρος, κυρίως).

Πρέσινγκ, άμυνα και... 0-1!

Με καλές προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς, καθώς στο 4` ο Λάζαρος σε φάουλ από καλή θέση σούταρε άστοχα, ενώ στο 6` ο Τοτσέ πιεζόμενος έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Η πίεση του Παναθηναϊκού ψηλά απέδωσε εν τέλει στο 14`. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ από αριστερά, ο Λάζαρος το εκτέλεσε και ο Μπουμσόνγκ την άγγιξε (ανεπαίσθητα ίσως με το τακουνάκι) και έγινε το 1-0!

Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν κάτι το ιδιαίτερο, για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά και η ομάδα του Φερέιρα είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, κάνοντας καλό πρέσινγκ και κλείνοντας τους διαδρόμους. Από τα μισά του πρώτου μέρους κι ύστερα οι Σκωτσέζοι ανέλαβαν τα ηνία κι έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 24` με τον Λάσλι.

Η Μάδεργουελ είχε ανέβει κι άφηνε χώρους και στο 35` ο Λάζαρος με διαγώνιο δυνατό σουτ λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0, ενώ ο Τοτσέ στο 36` ενήργησε... παιδικά, χάνοντας την ευκαιρία. Στο 40` ο Ράντολφ έβγαλε δύσκολα τη "βολίδα" του Ζέκα, με τον Παναθηναϊκό να επανακτά στο τελευταίο 5λεπτο την κυριαρχία και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 0-1.

Κούραση κι οπισθοχώρηση

Με το "καλησπέρα" στο β`, ο Λάζαρος απείλησε με μακρινό σουτ, ενώ ο Μαρίνος δυο λεπτά μετά μιμήθηκε τον... Τοτσέ (άψυχο σουτ από καλή θέση). Πάντως, οι Σκωτσέζοι ήταν καλύτεοι και στο 52` ο Καρνέζης μας έκανε... καρδιακούς στο σουτ του Λο, για να μπλοκάρει τελικά με δεύτερη προσπάθεια, με το ματς να γίνεται πλέον υπό συνεχή βροχή.

Αυτό που έκανε ο Βύντρα στο 55`, τώρα τι να πούμε τώρα... Όσοι δεν το είδατε, χάσατε! Που βγήκε μόνος από δεξιά πλάγια και έσκαψεε το χορτάρι;; Στο 59` ο Μπουμσόνγκ με το χέρι (ακούσιο) στο έδαφος σταμάτησε πάντως τον Λο και ο Παναθηναϊκός "φώναζε" οτι χρειαζόταν φρεσκάρισμα, καθώς η Μάδεργουελ πίεζε αρκετά και οι πράσινοι δεν κρατούσαν μπάλα.

Στην πρώτη επαφή

Ο "Κατσούρ" μπήκε στο 67` αντί του Μαρίνου και ο ΠΑΟ κέρδισε κάπως ηρεμία, ενώ στο 75` πήρε θέση και ο Μαυρίας αντί του κακού Τοτσέ και με το που μπήκε έκανε το 0-2 στην κόντρα από την καταπληκτική ασίστ του Σισοκό!! Μετά το ματσάκι κύλησε χαλαρά ως το τέλος, ενώ χρόνο πήρε και ο Φορναρόλι που μπήκε στο 85` και έχασε και ευκαιρία...

ΣΚΟΡΕΡΣ: 13' Μπουμσόνγκ, 76` Μαυρίας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολ φαν Μπέκελ (Ολλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75` Ζέκα

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ: Ράντολφ, Χέιτλι, Χάμελ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Λέσλεϊ, Λο, Χάμφρεϊ, Μέρφι, Ογιάμα (79' Ντάλεϊ), Χίγκσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Μαρίνος (67' Κατσουράνης), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (85` Φορναρόλι), Τοτσέ (76' Μαυρίας).