Με τόσα προβλήματα που ξεκίνησε την χρονιά από τον Ιούνιο, όλοι εκτιμούσαν ότι τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, ακόμα και για το Γιουρόπα.

Κι όμως, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν ζητάει κάποιο θαύμα. Με όποιον αντίπαλο κι αν πέσει στα πλέι-οφ, θα έχει ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιλ, η Μάλαγα, η Φενέρ, η Ουντινέζε και η Γκλάντμπαχ, υπό προϋποθέσεις, είναι ομάδες που παίζονται.

Καλές ομάδες είναι, από καλά πρωταθλήματα, όμως δεν είναι δα και θηρία. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει συμμετοχές Τσάμπιονς Λιγκ, διαθέτει φανέλα στην Ευρώπη και είναι υπολογίσιμος σαν όνομα. Αντίθετα, οι πιθανοί αντίπαλοί του στην Ευρώπη δεν έχουν κάνει και τίποτα φοβερό σχετικά πρόσφατα. Μπορεί να προέρχονται από ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ή να έχουν πιο δυνατό μπάτζετ, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί.

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν λέμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι και φαβορί. Ούτε, άλλωστε, οι αντίπαλοί του θα τρομάξουν αν πέσουν με την ελληνική ομάδα. Λέμε, όμως, ότι οι πράσινοι μπορούν να τα καταφέρουν αν δώσουν το 110%. Όλα ανοιχτά θα είναι.

Είναι φτιαγμένοι οι πράσινοι, λοιπόν. Και πάνε να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, αφού εξασφάλισαν στο… χαλαρό την πρόκριση και τα 5-6 εκ. ευρώ από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τη -δεδομένη πια- συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα.

Και, μάλιστα, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Από τον Σισοκό, τον Μαυρία που πάλι σκόραρε με το που μπήκε, την λειτουργία της ομάδας κλπ. Αν κι εδώ που τα λέμε οι… Μάδεργουελ τελειώσανε. Στα πλέι-οφ οι αγώνες είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όχι προκριματικών.

Ένας αποφασισμένος Παναθηναϊκός, λοιπόν, σίγουρα έχει τύχη για να μπει σε όμιλο και να κάνει το κόλπο γκρόσο! Κι ας μην τον υπολόγιζε κανένας μέχρι πριν λίγο καιρό...