"Μάλακα". Ετσι λεγόταν στα αρχαία χρόνια η Μάλαγα. Μία ονομασία που προέρχεται από τη φοινικική (οι Φοίνικες ήταν οι πρώτοι που την κατέλαβαν, πριν ακολουθήσουν Ρωμαίοι Αραβες, Μαυριτανοί, Αγγλοι, Γάλλοι) λέξη για το αλάτι, διότι το νερό ήταν ιδιαίτερα αλμυρό στις νότιες περιοχές της Ισπανίας.
 
Στα μαλακά δεν μπορεί κανείς να πει όμως ότι έπεσε ο Παναθηναϊκός. Καλείται ωστόσο να... ζωγραφίσει στην πόλη απ' όπου καταγόταν ο σπουδαίος Πάμπλο Πικάσο (εκεί γεννήθηκε και ο Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά τι να συγκρίνουμε;). Τα οικονομικά της προβλήματα γνωστά, όπως και του Παναθηναϊκού άλλωστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι υπέρ του "τριφυλλιού". Μπορεί και για τους Ισπανούς να είναι ένα έξτρα κίνητρο να μπουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν την ήθελαν, είναι η αλήθεια. Οχι, γιατί την φοβούνται. Απλά κάθε εκπρόσωπος του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι δυνατός και επικίνδυνος. Εχει συνηθίσει να είναι ανταγωνιστικός, κάθε αγωνιστική δίνει ντέρμπι και αυτό το σκεπτικό έχουν στην Παιανία. Το θετικό είναι ότι δεν έχει ενισχυθεί κι έχει χάσει σημαντικά της αστέρια, όπως ο Ροντόν και ο Καθόρλα. Οπως κι ότι δεν έχει παιχνίδια σε αντίθεση για παράδειγμα αν ερχόταν η Λιλ που τώρα ξεκινάει το γαλλικό πρωτάθλημα.
 
Στο "τριφύλλι" όπως και να έχει, δεν φοβούνται, αλλά στον επίσης καυτό ισπανικό νότο θα πρέπει να αντέξουν στην πίεση του αντιπάλου. Και κυρίως να μην χάσουν. Ή, έστω να σκοράρουν αν ηττηθούν. Ακόμα κι ένα σκορ 1-0 εις βάρος του Παναθηναϊκού θα είναι επικίνδυνο για τη ρεβάνς διότι η Μάλαγα φανέλα στην Ευρώπη δεν έχει, αλλά καλή επιθετική γραμμή διαθέτει ακόμα. Δεν είναι Μάδεργουελ και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ιδρώσει. Να είναι άριστος στο γήπεδο, να "ζωγραφίζει". Κάθε λάθος από Ισπανούς κοστίζει. Το καλό πάντως είναι ότι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πίεση. Ανάσανε με τα 2,5 εκατ. ευρώ από το μπόνους της πρόκρισης και την είσοδο τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κρατιέται ζωντανός λοιπόναν και θα ήταν το τέλειο να μπει στους ομίλους. Δεν χάνεται ωστόσο σε αντίθεση με τη Μάλαγα που αν αποκλειστεί καταστρέφεται. Η ευκαιρία είναι στα πόδια των απικτών του Φερέιρα. Οι "ζωγράφοι" Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος -και ο Κουίνσι αν είναι έτοιμος- και τα υπόλοιπα παιδιά καλούνται να πραγματοποιήσουν το όνειρο.

Πηγή: sday.gr