Η... προβληματική Μάλαγα "καθάρισε" το ματς από το πρώτο μέρος. Στο 17` η άμυνα κοιμήθηκε και ο Ντεμικέλις έγραψε το 1-0, ενώ στο 34` η μπάλα... χάθηκε και ο Ελισέου πέτυχε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός πνίγηκε από το πρέσινγκ των Ισπανών, τα πολλά ατομικά λάθη, το ανύπαρκτο κέντρο, ενώ στις τρεις ευκαιρίες που είχε Φορναρόλι, Μαυρίας και Τοτσέ τις πέταξαν στα σκουπίδια. Η ομάδα του Φερέιρα χρειάζεται πολλή δουλειά αν θέλει την άλλη Τρίτη να φτάσει στο θαύμα της πρόκρισης. Ο Σισόκο πάντως απέδειξε και σ` αυτό το ματς οτι είναι σούπερ κλάση, αλλά απόψε ήταν μόνος... Φοβεροί από τη Μάλαγα οι Ελισέου, Μαρέσκα.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε σε 4-2-3-1 με Καρνέζη στο τέρμα, αριστερά Σπυρόπουλος, δεξιά Βύντρα και Βελάσκες, Μπουμσόνγκ στο κέντρο της αμυνας. Κατσουράνης, και Βιτόλο αστα χαφ, αριστερά ο Μαυρίας, δεξιά ο Ζέκα, ο Σισοκό σε ελεύθερο ρόλο και κορυφή της επίθεσης ο Φορναρόλι.

"Φτηνό" γκολ

"Κατηφόρα" ήταν για τον Παναθηναϊκό το ξεκίνημα, καθώς η Μάλαγα με ασφυκτικό πρέσινγκ και τον Μαρέσκα σε κέφια είχε κλείσει τους πράσινους δίχως πάντως να απειλήσει, πλην ενός μακρινού σουτ του Ελισέου στο 11`. Οι παίκτες του Φερέιρα έψαχναν την κόντρα και σε μια απ` αυτές στο 14` ο "Κατσούρ" απείλησε με στημένο.

Πρώτη καθαρή φάση έγινε στο 17` με το σουτ του Ελισέου που έβγαλε κόρνερ ο Καρνέζης, αλλά στην εξέλιξη της φάσης η άμυνα "κόλλησε" και ο Ντεμικέλις από κοντά έκανε το 1-0... Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια πως είχε προβλήματα κυρίως ανασταλτικά, όπως στα αριστερά με τον Σπυρόπουλο (τον έβαζαν στη μέση Χοακίν, Ελισέου), ενώ οι μέσοι του δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Μοναδική "όαση" ο Σισοκό που ήταν υπερβολικά μόνος, ενώ εκτός κλίματος ήταν Φορναρόλι και Μαυρίας...

Φυσιολογική εξέλιξη

Στο 34` οι παίκτες της Μάλαγα έκρυψαν την μπάλα και ο Ελισέου με σουτ από την περιοχή από την μπαλιά του Ίσκο έγραψε απλά το 2-0. Υπέροχο πάντως και το τακουνάκι του Μαρέσκα... Άρον-άρον στο 39` ο Φερέιρα πέρασε τον Λάζαρο αντί του Ζέκα. Οι πράσινοι τα είχαν χαμένα, έκαναν εύκολα το λάθος κι ευτυχώς ο Ελισέου και ο Μαρέσκα δεν έκαναν το 3-0 και κουτσά-στραβά βγήκε το ημίχρονο.

Προσπάθησε...

Με την έναρξη του β` ο Κατσούρ δεν πρόλαβε για λίγο την μπαλιά του Σισόκο, αλλά από... ζεϊμπεκιά του Ιβοριανού ο Ίσκο στο 49` λίγο έλλειψε να κάνει το 3-0. Η Μάλαγαπαρότι έδωσε χώρους, δεν άφηνε το πόδι από το... γκάζι, συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό και ο Φαμπρίσε στο 55` πήγε να βάλει γκολάρα με τακουνάκι στην κίνηση.

Στο 61` ο ΠΑΟ έκανε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Φορναρόλι από καλή θέση σούταρε πάνω στον Καμπαγέρο, ενώ δυο λεπτά μετά ο Σισοκό έδωσε "παρτο-βαλτο" στον Μαυρία, ο οποίος αστόχησε απελπιστικά. Οι πράσινοι είχαν-επιτέλους-ανέβει, αλλά μέσα σ` όλα ο Μπουμσόνγκ τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Πίντο. Ο Ίσκο στο 66` τον έκανε γιο-γιο πάντως αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Ο Φερέιρα πέρασε Τοτσέ αντί Βιτόλο στο 69`, ενώ και ο Πελεγκρίνι έκανε αλλαγή με τον Μαρέσκα δικαίως να αποθεώνεται! Ο Τοτσέ στο 74` πήρε μαγική πάσα από τον Σισόκο, αλλά ως συνήθως αστόχησε... Στο 85` πάλι για λίγο ένας πράσινος δεν πετάχτηκε έγκαιρα στην πορεία της μπάλας στο γέμισμα του Σισόκο και κάπου εκεί έληξε και η σεμνή τελετή. Α, και να βαζε το άχαστο ο Βελάσκες δεν θα μετρούσε...

 

 

 

ΣΚΟΡΕΡΣ: 17' Ντεμικέλις, 34' Ελισέου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9' Γκάμες, 47' Ισκο, 90'+3' Ντούντα - 18' Ζέκα, 72' Βύντρα

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Γκάμες, Μονρεάλ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ισκο, Ελισέου (78' Ντούντα), Χοακίν, Φαμπρίς (70' Μπουονανότε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ (64' Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).