«Ο Κυριάκος περιμένει πώς και πώς αυτό το ματς. Είναι πολύ χαρούμενος που θα παίξει στην έδρα της πρώην ομάδας του και μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού. Εμάς πάντως μας συμβούλεψε ότι μας... περιμένει δύσκολο βράδυ στο Καραϊσκάκη! Από εκεί και πέρα δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη αναφορά στο ματς.

Μόνο αυτό που σου είπα. Οτι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς, λόγω της δυνατής έδρας που έχει ο Ολυμπιακός», ήταν τα λόγια του Μπαρνέτα στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ».

Ο 27χρονος Ελβετός μέσος έπλεξε το εγκώμιο του 20χρονου Ελληνα αμυντικού: «Ο Κυριάκος είναι μοναδικός παίχτης. Εκπληκτικός. Και το κυριότερο όλων είναι ότι παίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση για την ηλικία του. Σπάνια βλέπεις τέτοιους παίχτες. Μακάρι να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Σάλκε για πολλά χρόνια και να είμαστε φυσικά συμπαίχτες».

Στη συνέχεια ο διεθνής μέσος της Σάλκε αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι του Φαλήρου, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Και το κυριότερο όλων; Να μη μας αποσπάσει την προσοχή και τη συγκέντρωση η έδρα του Ολυμπιακού. Γνωρίζουμε ότι διαθέτει πολύ φανατικούς φιλάθλους, οι οποίοι δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα σε κάθε ματς.

Πραγματικά θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, χωρίς να χάσουμε τη συγκέντρωση, μπορούμε να φύγουμε από την Ελλάδα με τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Φυσικά δεν θέλησε να επικεντρωθεί σε κάποιους παίκτες συγκεκριμένα και γι' αυτό είπε πως «ο Ολυμπιακός δεν έχει συγκεκριμένους παίκτες-αστέρες. Όλη η ομάδα είναι σταρ! Θα ήταν λάθος να δώσουμε βαρύτητα σε κάποιους παίκτες. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και να κερδίσουμε το πρώτο ματς των ομίλων...»

Ο Τρανκίλο Μπαρνέτα ήταν ενήμερος για την αρνητική παράδοση που έχουν οι γερμανικές ομάδες στην Ελλάδα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν το 2002 τη Λεβερκούζεν (6-2), το 2007 τη Βέρντερ (3-0), το 2008 τη Χέρτα (4-0) και πέρυσι την Ντόρτμουντ (3-1)! Γι' αυτό τον λόγο ο Ελβετός διεθνής υποστήριξε ότι «είμαστε έτοιμοι για να σπάσουμε αυτή την παράδοση. Πάντως και αυτό το γεγονός είναι ένα ακόμα δείγμα της δυναμικής του αντιπάλου μας. Εμείς πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητές μας. Οπως είπα και πριν, θα δώσουμε τα πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Κλείνοντας, ο 27χρονος διεθνής μέσος έκανε και τα δικά του προγνωστικά όσον αφορά τον Β' όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ: «Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ισορροπημένος όμιλος. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν φαβορί.

Ολες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την πρόκριση. Οπως εμείς, έτσι και ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ομως δεν κοιτάζουμε τους άλλους, αλλά μόνο την ομάδα μας, προκειμένου να τερματίσουμε στο τέλος σε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις».

* ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ: Εκπληκτικός παίχτης, έχει τεράστια αυτοπεποίθηση
* ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»: Φανατικοί φίλαθλοι, εκπληκτική ατμόσφαιρα
* ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Λάθος να δώσουμε βαρύτητα σε κάποιους παίχτες