Ετσι κι αλλιώς ο δικός του Ολυμπιακός είναι μια καινούργια, πολύ διαφορετική ομάδα από την πετυχημένη και άκρως ενδιαφέρουσα (για τα ελληνικά δεδομένα) που είχε φτιάξει ο Βαλβέρδε.

Εκτός από την αναπόφευκτη σκληρή σύγκριση με τον Ισπανό προκάτοχό του, ο νεαρός Πορτογάλος τεχνικός έχει και την ατυχία να πορεύεται χωρίς τον (...3Α) περσινό άξονα των πρωταθλητών, δηλαδή τους Μιραλάς, Ορμπάιθ, Μέλμπεργκ και Αβραάμ (για να μην αναφερθώ και στην απουσία σημαντικών μονάδων όπως οι Μαρκάνο, Μακούν).

Δεν ξέρω αν ο Ζαρντίμ είναι καλύτερος ή όχι του Ερνέστο. Αυτό που ξέρω είναι πως το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού υστερεί σε μονάδες του περσινού, αλλά νομίζω πως δύσκολα θα του αναγνωριστεί από τον Μαρινάκη, τα ΜΜΕ και τον κόσμο αν τα αποτελέσματα στην Ευρώπη δεν τον βοηθήσουν.

Εδώ που τα λέμε έχει και τις προδιαγραφές για... εξιλαστήριο θύμα σε έναν όμιλο χωρίς φαβορί και ανοικτό σε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να τον σώσει γιατί εδώ ακόμη και ο ασόβαρος ανασταλτικά (το απέδειξε στις δύο εξόδους του στην περιφέρεια σε Βέροια και Γιάννινα) Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει περίπατο και ίσως ρεκόρ (αήττητος και σε βαθμούς) κατάκτησης του τίτλου.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον Ζαρντίμ είναι να ξεκινήσει απόψε με νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την έχει ανάγκη και βαθμολογικά αλλά και για λόγους στήριξης (ψυχολογικούς και όχι μόνο). Μπορεί η Σάλκε να είναι γερμανική ομάδα και ο Ολυμπιακός να τις έχει του... χεριού του, στο γήπεδο, όμως, δεν θα παίξει μπάλα η παράδοση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ενδεχόμενη σαστιμάρα των άπειρων παικτών της Σάλκε από το... καυτό Καραϊσκάκη και να τους αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα. Διαφορετικά όσο περνάει η ώρα θα είναι υπέρ της γερμανικής ομάδας που διαθέτει τα κατάλληλα όπλα για να χτυπήσει την ευάλωτη άμυνα των γηπεδούχων. Είτε με τον δαιμόνιο Περουβιανό Φαρφάν από τα άκρα είτε με τον Ολλανδό «κίλερ» Χούντελααρ...

Πηγή: Goal