Άλλοι... ξάπλα, άλλοι πειράγματα!

Η πρώτη εικόνα στο αεροπλάνο ήταν οι αεροσυνοδοί που καλωσόριζαν με ένα πλατύ χαμόγελο όλους τους επιβάτες (σ.σ. παίκτες, παράγοντες και κόσμο) ευχόμενες ένα υπέροχο ταξίδι. Οι ποδοσφαιριστές από την μεριά τους έκαναν διαφορετικές επιλογές για το πως θα περνούσαν την 3 ωρών και 15 λεπτών πτήση για το Λονδίνο.
 
Ο Αμπντούν πήρε ένα μαξιλάρι και ξάπλωσε, πιάνοντας δύο θέσεις και ο Μοντέστο έβαλε τα ακουστικά του και αφού έβγαλε την γραβάτα του αποφάσισε να χαλαρώσει. Οι Σιόβας, Μήτρογλου, Ντιόγο και Μασάντο το έριξαν στα πειράγματα και στα γέλια για ορισμένα λεπτά.
 
Ο Ράντος από την άλλη ήταν πολύ ευδιάθετος και είχε μεγάλη όρεξη για χιούμορ και πλάκες. Υπήρξε βέβαια και κόσμος που βγήκε φωτογραφίες με παίκτες αλλά και με τον Ζαρντίμ και που πήρε αυτόγραφα. Γενικότερα από την στιγμή που απογειώθηκε το αεροπλάνο τα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν. Πηγαδάκια τόσο μεταξύ των παικτών όσο και μεταξύ των οπαδών της ομάδας. Αρκετοί σηκώθηκαν για να ξεπιαστούν και για να πουν δύο κουβέντες παραπάνω. Το μοίρασμα των εφημερίδων ερυθρόλευκης αποχρώσεως έδωσε αφορμή για ποδοσφαιροκουβέντες. Συζητήσεις που είχαν να κάνουν κυρίως για το πως θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό στο Έμιρεϊτς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. 
 
Προεδρικά χαμόγελα 
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακολούθησε την αποστολή του Ολυμπιακού στο Λονδίνο και δεν ήταν λίγες οι φορές που χαμογελούσε.΄Μίλησε με τον διευθυντή επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά, που τον καλωσόρισε στο αεροδρόμιο, είχε τετ α τετ με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ σε εξαιρετικό κλίμα ενώ τα είπε και με τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Κούλη Δουρέκα.
 
Ομιλία κυβερνήτη και αναταράξεις
 
Ο κυβερνήτης της πτήσης, Κώστας Πεχλιβανόβης, θέλησε να κάνει τους πάντες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους από την πρώτη στιγμή. Ανάμεσα στα άλλα απευθυνόμενος στους επιβαίνοντες την πτήση τόνισε ανάμεσα στ' άλλα: "Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί παίκτες, προπονητές και επιβάτες καλώς ήρθατε στην πτήση μας. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει 3 ώρες και 15 λεπτά. 
 
Οι καιρικές συνθήκες που μας περιμένουν είναι καλές, όμως μας περιμένει ένα βροχερό Λονδίνο. Δεν πειράζει όμως γιατί έχουμε γεμίσει μπαταρίες από τον ήλιο στην Ελλάδα. Το αεροπλάνο είναι... δικό σας για ότι χρειαστείτε». Το δικό της καλωσόρισμα έκανε και η υπεύθυνη του πληρώματος. Πάντως η πτήση σημαδεύτηκε από ορισμένες δυνατές αναταράξεις. Για να περάσει πάντως ευχάριστα η ώρα υπήρχε και προβολή ταινίας ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι επέλεξαν να πιάσουν το πληκτρολόγιο από το αεροπλάνο.
 
«Θα δούμε την Τετάρτη παιδιά...»
 
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πάντως διατηρούσαν χαμηλούς τόνους. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Κούλη Δουρέκα σε ορισμένους εκπροσώπους του Τύπου. "Θα τα δούμε όλα την Τετάρτη παιδιά... Ας περιμένουμε".
 
Πλάι πλάι Κάρολ-Μανωλάς
 
Ένα περιστατικό που χρίζει αναφοράς είναι οι στιγμές αβρότητας που είχαν οι Κάρολ και Μανωλάς. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν και πάλι ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις, έχοντας αφήσει πίσω τους τις όποιες διαφωνίες είχαν ανακύψει στο παρελθόν.
 
Ο Κάρολ έδινε μάλιστα συμβουλές στον Μανωλά ενώ ο νεαρός στόπερ τον άκουγε με μεγάλη προσοχή. Στην συνέχεια του έδειξε το λουκ στο μαλλί του με τον Βορεϊοιρλανδό να χαμογελά. Από κοντά ήταν και ο Μέγιερι που είναι "κολλητός" του έμπειρου πορτιέρε.
 
Προσγείωση με ευχές και νέες αναταράξεις
 
Περίπου 25 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου ο κυβερνήτης του θέλησε να αποχαιρετήσει τους επιβάτες και να τους ευχαριστήσει που ταξίδεψαν στην συγκεκριμένη πτήση. "Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στον Ολυμπιακό την Τετάρτη και μακάρι να έρθει η νίκη", τόνισε κλείνοντας.
 
Πάντως η προσγείωση έγινε με δυσκολίες. Υπήρξαν λόγω των καιρικών συνθηκών αρκετά έντονες αναταράξεις όμως ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχήν και χωρίς άλλα προβλήματα. 
 
Μποτιλιάρισμα λόγω... κηδείας!
 
Η διαδρομή προς το ξενοδοχείο Cumberland στο κέντρο του Λονδίνου ήταν αρκετά μεγάλη από το Λούτον (1,5 ώρα). Μία κηδεία έμελλε να δυσκολέψει και άλλο την κατάσταση. Το Λονδίνο έβαλε τα... καλά του για μας υποδεχθεί (σ.σ. βροχή, κρύο, υγρασία και λίγο ήλιο, 13 βαθμοί) όμως ο δρόμος για το ξενοδοχείο ήταν ιδιαίτερα μακρύς και δύσκολος. Από την μία η κίνηση ήταν αρκετή ειδικά σε κεντρικούς δρόμους (όπου μεταξύ άλλων γίνονταν αρκετές εργασίες) και από την άλλη το πούλμαν που μας μετέφερε "κόλλησε" για τα καλά σε κάποια στιγμή ελέω... κηδείας!

Πηγή: Gazzetta.gr