Ουσιαστικά, προσπαθεί να προλάβει ή να σταματήσει όλους αυτούς που με έναν αυθαίρετο τρόπο χαρακτηρίζουν το παιχνίδι ήδη «τελειωμένο», χαμένο από χέρι, προσεγγίζοντάς το με ένα έλλειμμα σοβαρότητας ακατάλληλο ακόμα και για ματς της σειράς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ας αφήσουμε στην άκρη τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτή θα ήταν έτσι κι αλλιώς δεδομένη, ακόμη και αν ο κορυφαίος Ολυμπιακός όλων των εποχών αντιμετώπιζε τους πιο άκαπνους «κανονιέρηδες» στην ιστορία. Ε, και; Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τα ματς της Τρίτης που έδειξαν πως δεν υπάρχει κανένας αγώνας του Champions League που να έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει. (βλέπε Μπάτε με αντίπαλο την φιναλιστ Μπάγερν και Σαχταρ με Γιουβέντους).

Δεν χρειάζεται κανείς να καταφύγει σε κλισέ για ψαλίδες που κλείνουν και ανοίγουν για να αντλήσει επιχειρήματα. Αυτά είναι για συνεντεύξεις μπροστά σε ανοιχτά μικρόφωνα. Αν θέλουμε να μείνουμε στην ουσία και σε πραγματικά στοιχεία, θα δούμε πως ακόμη κι όταν από ένα παιχνίδι φεύγεις χωρίς τους τρεις βαθμούς, συχνά υπάρχουν κέρδη ασύγκριτα μεγαλύτερα.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς την περσινή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο «Emirates». Ούτε τότε τους έδινε κανείς τύχη. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά και τελικά η πρόκριση χάθηκε, για πολλούς άδικα, με το τάτσι-μίτσι-κότσι της τελευταίας αγωνιστικής. Και λοιπόν; Ο Ολυμπιακός ως μέγεθος μήπως μίκρυνε εξαιτίας εκείνης της ήττας ή γιγαντώθηκε και εκείνη η εμφάνιση αποτέλεσε τη βάση για τη σπουδαία πορεία που ακολούθησε στο Europa League, που θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη;

Αυτά δεν γίνονται όταν θεωρείς τελειωμένα τα παιχνίδια. Έρχονται όταν τολμάς να κοιτάς τον άλλο στα μάτια, ακόμη κι αν το μπόι σου θεωρητικά δεν σου το επιτρέπει. Κάθε ήττα –εντός ή εκτός προγράμματος- είναι πάντα ένα από τα τρία πιθανά αποτελέσματα. Το θέμα είναι να μην οφείλεται ή να μην οδηγεί σε απίθανες καταστάσεις. Οι Πειραιώτες μπορούν μπαίνοντας στο γήπεδο να σκέφτονται την περσινή τίμια ήττα από την Άρσεναλ και τη νίκη σαν σήμερα κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης το 2007, την πρώτη της ιστορίας του εκτός έδρας στο Champions League. Και τότε τελειωμένο τον είχαν οι υπόλοιποι, αλλά όπως λέει και ο Λένι Κράβιτς: «it ain't over till it's over»…

Πηγή: sport-fm.gr