Εντάξει, παρατράβηξε αυτό το έργο.
Αυτή η κωμωδία για την ακρίβεια.
Γιατί περί κωμωδίας πρόκειται.
Και ποδοσφαιρικής και συνολικά.
Κωμωδία που την εκτοξεύει ακόμα περισσότερο ο κωμικοτραγικός τρόπος περιγραφής και ανάλυσης της από τους συνήθεις ύποπτους που δουλεύουν ψιλό γαζί τον κόσμο -και μερικοί δυστυχώς και τον εαυτό τους- εδώ και μπόλικα πλέον χρόνια.

Ο ένας ανακάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν, λέει, πολύ καλός και ανταγωνιστικός για... είκοσι λεπτά στο ξεκίνημα.
Μάλιστα.
Για... είκοσι λεπτά.
Απέναντι στην φοβερή και τρομερή... Μπάνια Λούκα.
Ε να βγούμε στην Ομόνοια να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το... γεγονός αδερφέ, καθώς σίγουρα αυτό σηματοδοτεί ένα... καλύτερο μέλλον.

Ο άλλος ο πιο... συγκρατημένος, είδε ότι "...όταν μπήκαν οι αλλαγές.. (οι καλοί δηλαδή) ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε κυριαρχησε αλλά έχασε τις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε".
Θαυμάσια.
Όταν μπήκαν οι αλλαγές ο Παναθηναϊκός απέναντι σ' αυτή την Μπάνια Λούκα που είδαμε όλοι, έχασε, λέει, σπουδαίες ευκαιρίες.
Κι αν βάλεις το παιχνίδι να το ξαναδείς, βλέπεις... ΔΥΟ ουσιαστικά ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή που κυριάρχησε απέναντι στο θηρίο Μπάνια Λούκα για μισή σχεδόν ώρα με τους... καλούς του μέσα, έκανε, λέει, ΔΥΟ ευκαιρίες, αλλά ήταν άτυχος.
Και καπάκι στην τελική σούμα όλοι μαζί... εντάξει η ισοπαλία ήταν αποτυχία, αλλά ο ένας βαθμός μετράει και ο Παναθηναϊκός στην τελική... αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα για τί ήταν καλύτερος και είχε τις ευκαιρές.
Μιλάμε δηλαδή για φοβερά πράγματα.
Για ένα παιχνίδι με μια ομάδα που με το ζόρι θα άντεχε στα... πλέϊ-άουτ του ελληνικού πρωταθλήματος και στο οποίο προηγήθηκε αλλά πάλι δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός, συζητάμε ακόμα αν... αδικήθηκε από το τελικό αποτέλεσμα, αν ήταν καλός για είκοσι λεπτά, αν ήταν καλός όταν μπήκαν οι... καλοί και πάει λέγοντας.

Ε με το συμπάθιο, αλλά αυτή η κωμωδία δεν πάει άλλο.
Αυτό το πράγμα δεν βλέπετε.
Τόσο απλά και τόσο καθαρά.
Και εδώ το θέμα δεν είναι δυστυχώς το προφανές που όλοι αναμασάνε για μια ακόμα φορά.
Ο Αλόνσο δηλαδή και ξεμπερδέψαμε.
Γιατί εντάξει.
Ο τεχνικός διευθυντής μας -να μην το ξεχνάμε αυτό- επέλεξε ένα προπονητή που μας βγήκε, μυρωδιάς, παλαβός, άσχετος ό,τι θέλετε.
Και για μια ακόμα φορά έκανε παλαβομάρες όπως να ανασύρει δύο τελειωμένους παίκτες για... βασικούς στο πρώτο ευρωπαϊκός παιχνίδι και μια σειρά άλλα.
Αυτός λοιπόν είναι αυτός που είναι.
Άσχετος και όλα τα υπόλοιπα.

Οι... άλλοι, αυτοί που είναι δίπλα του στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το ακριβώς κάνουν για να τον... λογικέψουν ή να τον βοηθήσουν να μην κάνει παλαβομάρες;
Γιατί τελικά υπάρχουν εκεί και ποιο ρόλο παίζουν;

Και στην τελική την ενδεκάδα την αποφασίζει ο Αλόνσο μόνος του ή του την... υπαγορεύουν;
Γιατί και στις δύο περιπτώσεις είτε μόνος του κάνει δηλαδή όλες αυτές τις παλαβομάρες ή δέχεται αδιαμαρτύρητα ότι του λένε, απλά δεν κάνει.
Αυτό δηλαδή οι... αρμόδιοι δεν το βλέπουν;
Κι αν το βλέπουν τι ακριβώς κάνουν;

Ποιος είναι δηλαδή ο ρόλος του Τζαβέλλα στην ομάδα;
Εκτός από το να... προξενεύει στον Αλαφούζο τον... Γιαννάκη Παπαδόπουλο που έμεινε... άνεργος από την  ΑΕΚ και όλο το παρεάκι από κοινου να πριονίζουν τον Αλόνσο και να χουν έτοιμη πρόταση στον Αλαφούζο για τον... Πογιέτ ώστε να βρει στέγη στον Παναθηναϊκό όλο το παρεάκι της Εθνικής και της τέως ΕΠΟ του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, του Μπαλτάκου και λοιπά, κάνει κάτι άλλο στην ομάδα;

Ο τεχνικός διευθυντής Παπαδημητρίου κάνει κάτι από την αρχή της σεζόν για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το χάλι που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα και που φέρει αποκλειστικά και μόνο την ΔΙΚΗ ΤΟΥ σφραγίδα αφού ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ υποτίθεται επιλογές είναι ο προπονητής και οι μεταγραφές

Ο ουσιαστικός επικεφαλής της ομάδας και δεξί χέρι του Αλαφούζου Σπύρος Βλάχος έχει κάνει κάτι τόσο καιρό ώστε να προλάβει, να σταματήσει και να διορθώσει αυτή την κατάσταση ή έστω να... ενημερώσει τον Αλαφούζο ότι εδώ από την αρχή το πράγμα έχει στραβώσει και δεν πάει καλά και πρέπει να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα;

Δηλαδή τι να λέμε τώρα;
Να λέμε και να ξαναλέμε για τον Αλόνσο που στην τελική είναι κυριολεκτικά η τελευταία τρύπα της φλογέρας και αναθεμα αν κάνει το παραμικρό κουμάντο στην ομάδα ή έχει λόγο για μεταγραφές, ανανεώσεις και τα σχετικά;

Γιατί εδώ έχουμε και  το εξής εκπληκτικό φαινόμενο.
Χρόνια τώρα που τα πράγματα πάνε στυνεχώς κατά διαόλου, εκτός φυσικά από τα... καλοκαίρια που ο Παναθηναϊκός κάθε σεζόν είναι πάντα... για μεγάλα γούστα και... φέτος θα πονέσει πολύ κόσμο και θα τρίβουν όλοι τα μάτια του με τον Παναθηναϊκό, εκεί κατά τον Οκτώβρη που στραβώνει η ιστορία, το μόνο όνομα που πάντα συζητιέται είναι του προπονητή.

Οι... άλλοι;
Όλους αυτούς που είναι χρόνια τώρα στην ομάδα και έχουν... δοκιμαστεί σαν αποτυχημένοι κάθε χρόνο, γιατί ποτέ κανείς δεν τους αναφέρει, γιατί ποτέ κανείς δεν ζητάει εξηγήσει ή και ευθύνες από' αυτούς;

Για να τελειώνουμε λοιπόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει μεταμορφωθεί και με την βουλα τα τελευταία χρόνια σε μια μεγαλομεσαία ομάδα με τάσεις για... μικρομεσαία κάποιες σεζόν, που λειτουργεί έρμαιο στα χέρια κάποιων εντελώς ακατάλληλων ανθρώπων που έχει τοποθετήσει εκεί ο Αλαφούζος και που έχει γι' αυτό ο ίδιος την βασική ευθύνη και όλο αυτό το πράγμα προστατεύεται και αλληλοστηρίζεται από ένα δήθεν επικοινωνιακό σύστημα και από την πλειοψηφία του ρεπορτάζ και των περιβόητων "οργανωμένων", με μοναδικό στόχο να μην χαθούν δουλίτσες, κέρδη, οφέλη και τα σχετικά.
Αυτό μόνο είναι το ζητούμενο και από κει και πέρα τίποτα.
Εμείς δηλαδή να είμαστε καλά και ο Παναθηναϊκός ας πάει να...

Και ουσιαστικά και πρακτικά αυτό συμβαίνει.
Με την ανοχή και την στήριξη των απανταχού χάπατων που καταπίνουν αμάσητο σανό εδώ και πάνω από δεκαετία στον Παναθηναϊκός, όλοι αυτοι είναι... καλά και ΕΚΕΙ και ο Παναθηναϊκός κάθε χρονιά πάει... να...