Κέρδισαν την ομάδα που έπρεπε να κερδίσουν, γιατί το ποδόσφαιρο -και δη το Champions League- προστάζει τέτοια αποτελέσματα.

"Στείλ' το DVD με το γκολ στο Μπιλμπάο να το δει ο Βαλβέρδε", αναφώνησε μία ψυχή δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Ηταν μία από τις πολλές οπτικές γωνίες που μπορείς να δεις το διπλό του Ολυμπιακού στο Μονπελιέ.

Υπάρχει αυτή της... ονείρωξης, όπου ο Ολυμπιακός από την κόλαση βρέθηκε στον παράδεισο και με παλικαρίσιο τρόπο πήρε την εκτός έδρας νίκη. Υπάρχει αυτή του... Μήτρογλου που αναφέραμε πιο πάνω και της δικαίωσης όσων φώναζαν τα τελευταία δύο χρόνια για την επιστροφή του "πιστολέρο" στο λιμάνι. Υπάρχει και η... ήρεμη που θέλει τον Ολυμπιακό να κάνει το αυτονόητο.

Η πραγματικότητα αυτή είναι. Οταν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα συνειδητοποιήσουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν αυτό που έπρεπε το βράδυ της Τετάρτης. Κέρδισαν την ομάδα που μπορούσαν να κερδίσουν, κέρδισαν την ομάδα που έπρεπε να κερδίσουν (αν δεν ήθελαν να πουν από τώρα "αντίο" στη διοργάνωση) και κέρδισαν την ομάδα που στη ζυγαριά είναι κατώτερη του Ολυμπιακού.

Μπορεί η Μονπελιέ να πήρε τον τίτλο στο δύσκολο και απρόβλεπτο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά εφέτος είναι εκεί που (κανονικά) της αρμόζει. Στη 16η θέση με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και δίχως τη μεγάλη νίκη. Κόντρα σε μία ομάδα που δεν έχει εντός έδρας θετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη, η ομάδα του Ζαρντίμ έπραξε το αυτονόητο. Αφού πρώτα ξεπέρασαν τα λάθη τους, τη μέτρια εικόνα τους και το γκολ των γηπεδούχων, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν αυτό που εξ αρχής είχαν ως στόχο, αυτό που πρόσταζαν οι συνθήκες μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ουδείς πρέπει να μειώσει την επιτυχία του Ολυμπιακού, ειδικά με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Απαντες, όμως, πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουν (και όχι μόνο οι του Ολυμπιακού) πως αν θες να προχωράς στην Ευρώπη και να διεκδικείς προκρίσεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις τέτοια αποτελέσματα με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς.

Για επιμύθιο, μη συνεπάρει τους φίλους του Ολυμπιακού το αποτέλεσμα στο Μονπελιέ γιατί η Σάλκε, δυστυχώς, δεν έκανε τη χάρη. Το διπλό των Γερμανών στο Λονδίνο κρατά υψηλά τον βαθμό δυσκολίας όσον αφορά στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Το διπλό, όμως, των Πειραιωτών κρατά υψηλά τον στόχο της εξόδου στο Europa League. Το οποίο δεν πρέπει να υποτιμάμε, τουλάχιστον εμείς εδώ στην Ελλάδα.

ΥΓ: Ο Ζαρντίμ ήρθε να δουλέψει κάτω από τη σκιά του Βαλβέρδε. Δέχθηκε αυστηρή κριτική και δεν πήρε τον χρόνο που πήρε ο προκάτοχός του για να δείξει τη δουλειά του. Το διπλό της Τετάρτης και η εκτός έδρας εικόνα με την Αρσεναλ έδειξαν πως αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει και πως να το παίρνει. Ακόμα και όταν κάνει λάθη...

Πηγή: contra.gr