Τα... κεράκια της τούρτας με τα 100 γκολ του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν γραφτό να τα σβήσει ο Κώστας Μήτρογλου στην εκατοστή συμμετοχή του με την ερυθρόλευκη φανέλα και ταυτόχρονα να χαρίσει στους πρωταθλητές ένα σημαντικό τρίποντο ηρεμίας!

Απλά γιατί και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα κάνει... παρέλαση, κόντρα σε όλες τις Κασσάνδρες που τον ήθελαν να αποχαιρετά στο ενδεχόμενο μιας ήττας, αλλά και γιατί η ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού θα έχει ουσιαστικό νόημα μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων.

Φυσικά για να κεφαλαιοποιηθεί η μεγάλη νίκη στο Μονπελιέ, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει τους Γάλλους και στο Καραϊσκάκη για να «κλειδώσει» σε πρώτη φάση τη συμμετοχή του στο Europa League και να κοιτάξει πιο ψηλά.
Η νίκη της Σάλκε μέσα στο Λονδίνο επί της ʼρσεναλ δυσκολεύει την πρόκριση στους «16», αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Για όσους αρνούνται να υιοθετήσουν την ρήση του Ίβιτς Όσιμ περί «πόρνης μπάλας» το ματς στο «Λα Μοσόν» ήταν μία ακόμα απόδειξη.

Για 70 λεπτά η Μονπελιέ είχε κυριαρχήσει, έτρεχε... τρελά στο γήπεδο, είχε παραγωγή φάσεων και έμοιαζε να πατάει με σιγουριά έναντι του Ολυμπιακού, που απλά την επιτηρούσε με στόχο να την κρατήσει μακριά από την εστία του Κάρολ.
Απλά στο διάστημα της κυριαρχίας της πέτυχε μόνο ένα γκολ. Και «υπεύθυνοι» γι αυτό ήταν ο Μανωλάς, ο Κοντρέρας και ο Κάρολ, που κράτησαν τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Οι αλλαγές του Ζαρντίμ απέδωσαν, αφού Μήτρογλου και Αμπντούν πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή. Ωστόσο, όλοι είδαν ότι από τα χαφ βγήκε ο καλύτερος Γκρέκο κι όχι ο χειρότερος Μασάντο. Κι αν το ματς είχε χαθεί, η γκρίνια θα ήταν στο... φόρτε της γιατί ο Πορτογάλος δεν έχει πείσει ακόμα με την παρουσία του.

Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε από το ξεκίνημα σε παθητικό ρόλο. Όταν όμως, βρέθηκε πίσω στο σκορ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δείχνοντας ότι διαθέτει την ικανότητα να το κάνει.

Η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά όταν αγωνίζεσαι παθητικά για να... κουράσεις τον αντίπαλο και του δίνεις το μισό γήπεδο, ενδέχεται το εισιτήριο να μην είναι πάντα μετ επιστροφής.

Η ανατροπή ήταν σε κάθε περίπτωση μεγάλη μαγκιά για τον Ολυμπιακό, που μπορεί στη συνέχεια να ελπίζει στην αξιοποίηση της έδρας του για να συγκεντρώσει τους βαθμούς που χρειάζεται για την υπέρβαση.

Πηγή: novasports.gr