Το χθεσινό διπλό μέσα στη Γαλλία επί της Μονπελιέ είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο και λογικό.

Νίκησε η πιο οργανωμένη, μυαλωμένη και έμπειρη ομάδα. Ητοι ο Ολυμπιακός, ο οποίος, μάλιστα, βρέθηκε σε άσχημο σημείο πίσω στο σκορ, δίχως να φταίει. Από ολοκάθαρο διαιτητικό λάθος αναγκάστηκε να κυνηγάει το σκορ και το κυνήγησε μέχρις εσχάτων. Δεν πτοήθηκε, δεν τον πήρε από κάτω. Είχε την ευκαιρία με τον Φουστέρ (απλά, δεν χάνεται αυτό το γκολ), αλλά ευτύχησε σε άλλες δύο φορές και τούτο είναι πολύ σημαντικό.

Το γκολ του Μήτρογλου σφραγίζει τη συνολική κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» στο χθεσινό ματς. Εκλεισαν όλους τους χώρους, χαλύβδωσαν την άμυνά τους (εξαιρετική εμφάνιση από τον Μανωλά), κατέβασαν τον ρυθμό στα δικά τους μέτρα και έκαναν το καλύτερο δυνατό στην επίθεση.

Η αλλαγή του Αμπντούν έδωσε άλλη φρεσκάδα από τα πλάγια που τη χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, οι δε τοποθετήσεις του Μήτρογλου στη μικρή περιοχή (έτσι ώστε να κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ) είναι ένα χαρακτηριστικό που το είδαμε στην πράξη.

Αν είχε και τον Μασάντο σε καλή μέρα, τότε τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί ακόμα πιο ομαλά για τους Πειραιώτες. Ακόμα και έτσι, όμως, με το παιχνίδι τους φανέρωσαν τις χτυπητές αδυναμίες της Μονπελιέ που μπορεί να είναι αθλητική ομάδα, αλλά το κάτι παραπάνω δεν το διαθέτει.

Και τη στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά στο Μονπελιέ, στο Λονδίνο η Σάλκε έκανε τον όμιλο μπάχαλο με το διπλό που πήρε. Τα πάντα, πλέον, είναι ανοιχτά και αυτό μπορεί να αποδειχθεί τελικά και καλό για τον Ολυμπιακό. Αν νικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Μονπελιέ και πάρει αποτέλεσμα στη Γερμανία, τότε ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ιδωμεν

Πηγή: Goal