Τέταρτο θρυλικό διπλό του Ολυμπιακού μέσα στη Γαλλία, αλλά θαρρώ πως αυτό θα μνημονεύεται ίσως κι ακόμη περισσότερο από το περσινό στη Μασσαλία. Οχι γιατί είναι μεγαλύτερης αξίας -καθώς στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτεύχθηκαν και τα δύο-, αλλά επειδή ήρθε μέσα από συγκλονιστική ανατροπή. Από αυτές που οικοδομούν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και κάνουν ατσάλια τα πόδια και την καρδιά των ποδοσφαιριστών.

Από τη γιούχα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στον θρίαμβο του «Μοσόν» με 2-1 επί της πρωταθλήτριας Γαλλίας Μονπελιέ. Ο οργανισμός Ολυμπιακός, στο σύνολό του, φαίνεται -εκ του αποτελέσματος- ότι διαχειρίστηκε σωστά τα πράγματα αμέσως μετά το βράδυ των αποδοκιμασιών στο Καραϊσκάκη. Η άμεση ενεργοποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, το μήνυμα με κάθε τρόπο στον Ζαρντίμ (με την ομιλία στους οργανωμένους, την απαίτηση από τους παίκτες για καλή μπάλα και νίκες, την πρόσληψη του Αντώνη Νικοπολίδη), όλο αυτό το δυναμικό ανακάτεμα της τράπουλας άναψε λαμπάκια μέσα στην ομάδα.

Προηγήθηκε η τεσσάρα επί της Ξάνθης και χθες ήρθε το δεύτερο ημίχρονο για να βγάλει ο Ολυμπιακός ωριμότητα, δύναμη, ποιότητα. Κι όλα αυτά στο Τσάμπιονς Λιγκ με ανατροπή. Η Μονπελιέ διψούσε για την πρώτη φετινή της νίκη, προηγήθηκε με γκολ-ευθύνη της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά και του διαιτητή που δεν είδε το χέρι του Ουτάκα, είχε τους χώρους που άνοιξαν μετά το 1-0, αλλά δεν διέθετε τη στόφα που έβγαλε ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Μετά την καλή εμφάνιση στην Αγγλία, ο Ολυμπιακός ΠΗΡΕ και το αποτέλεσμα. Και το πήρε πανάξια, δίκαια, δεν το «έκλεψε». Βγήκε στα ίσα μετά το 1-0, έκανε τις αλλαγές του και εισέπραξε από αυτές ό,τι ακριβώς έπρεπε: την αύρα και την προσφορά για να φτάσει στην ανατροπή. Σίγουρα πιστώνεται αυτή την προσπάθεια και τη νίκη ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, αλλά λειτούργησε με σύνεση και ξεπέρασε το «ροκ» διάστημα του αγώνα όπου η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και ο Ολυμπιακός ήταν ανοιχτός στο ξέφωτο.

Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Αμπντούν ήταν μαχαιριά στην καρδιά της Μονπελιέ. Ο Αλγερινός με τις πλαγιοκοπήσεις του πρώτα από αριστερά και το σούπερ κλέψιμο και ασίστ στη φάση του δεύτερου γκολ δικαίωσε 100% τον προπονητή του και άλλλαξε τη ροή του αγώνα. Οσο για τον Μήτρογλου, έχουμε πει ότι τέτοιος κίλερ δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Βασίλη Τοροσίδη. Σε μία κρίσιμη καμπή αποφάσεων της καριέρας του πέτυχε ένα μεγάλο γκολ και στον πανηγυρισμό του βγήκε όλη η πίεση. Ο Τοροσίδης είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και δεν πρέπει να αδικεί τον εαυτό του με εμφανίσεις που κυμαίνονται στη μετριότητα. Εξαιρετικό ματς από τον Κώστα Μανωλά, αλλά και τον Γκρέκο του πρώτου ημιχρόνου, ενώ σίγουρα ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά περισσότερα από τον Μασάντο.

Στη Γαλλία ο Ολυμπιακός δεν οικοδόμησε απλά τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά πρόσφερε στον εαυτό του την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τη συνέχεια της παρουσίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το δικαιούται. Οπως πλέον δικαιούται και ο Ζαρντίμ να ζήσει... πιο ήρεμα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Κι αυτός το κέρδισε με το σπαθί του στο Μονπελιέ.

Τα λέει όλα η σιωπή τους...

Πριονοκορδέλα έχει περάσει ο Κιντής τους «ΠαπΑδαμιδοΘανόπουλους», αλλά αυτοί ούτε λέξη. Εχει φρίξει το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις για τα εξαφανισμένα 5 εκατ. ευρώ που έχουν γίνει... τραμπάλα από την Εmpire στην ΑΕΚ και τούμπαλιν, έχει τρελαθεί ο κόσμος με τον Παππά, ο οποίος... δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί, αλλά αυτοί ούτε λέξη. Τα «λέει» όλα η σιωπή τους. Ο απλός λαός με τη σοφία του χρόνια τώρα έχει καταλήξει στο απόφθεγμα πως όποιος είναι στριμωγμένος στα σχοινιά και δεν ανοίγει το στόμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του κάτι κρύβει σοβαρό.

Αλλοι το λένε πιο χοντρά, ότι «έχει λερωμένη τη φωλιά του». Εμείς εισαγγελείς δεν θα γίνουμε και για όλα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Επειδή όμως και η γραφικότητα έχει τα όριά της, καλό είναι κάποιοι στην ΑΕΚ να μη χρησιμοποιούν δήθεν ισχυρισμό ότι αυτές οι αποκαλύψεις «απομακρύνουν τους επενδυτές Βιντιάδη και Χάρις». Πρώτον, γιατί οι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ είναι πάντοτε απαραίτητες για να καθαρίσει το τοπίο και, δεύτερον, γιατί ο Αδαμίδης εκτός από τα... mail είναι και κολλητάρι του «Βίντι». Οπότε, επαναλαμβάνω: το πάρτι μόλις άρχισε...

Πηγή: Goal