Η ήττα της Αρσεναλ από την Σάλκε δεν έσπασε απλά κάποια ρεκόρ που κρατούσαν οι «κανονιέρηδες» και τα οποία φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν την κατάσταση που επικρατεί σε μια ομάδα.

Ήταν μια ήττα, η οποία βάζει την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ σε μπελάδες όσον αφορά την πρόκριση από τον όμιλο.

Η Αρσεναλ δεν πείθει αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να καλύψει την ήττα στο Emirates με διπλό επί γερμανικού εδάφους. Είναι εμφανές ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχασε το ρυθμό που είχε αποκτήσει προσωρινά.

Φάνηκε ξεκάθαρα στην ήττα από τη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» αλλά και κατά τη διάρκεια του χθεσινού 90λεπτου. Οι πολλές απουσίες σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν μια δικαιολογία αν και υπάρχουν ορισμένες όπως αυτή του Τζακ Γουίλσιρ που ίσως πλέον να μην επηρεάζουν τόσο αφού ο Βενγκέρ έχει συνηθίσει να ζει με αυτές. Αν η εικόνα της Αρσεναλ απέναντι στην Σάλκε συγκριθεί με τις εμφανίσεις της προ διετίας όταν ακόμη στην ομάδα υπήρχαν οι Φάμπρεγας, Νασρί, Φαν Πέρσι και Σονγκ, τότε τα συμπεράσματα βγαίνουν χωρίς πολύ κόπο.

Το αν ο Βενγκέρ θα βρει για μια ακόμη φορά τρόπο να γυρίσει την κατάσταση είναι άγνωστο. Η αλήθεια είναι πως όσα χρόνια περιγράφω παιχνίδια των «κανονιέρηδων» δεν θυμάμαι τόσο κακή εικόνα. Φέτος, η Άρσεναλ κινδυνεύει για πρώτη φορά να αποκλειστεί μετά από 13 χρόνια ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία ομάδα εκτός Αγγλίας που επικράτησε των παικτών του Βενγκέρ στην έδρα τους.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν τη δύσκολη θέση του τεχνικού της ομάδας, ο οποίος μάλιστα σήμερα θα κληθεί να δώσει και εξηγήσεις σε μικρούς και μεγάλους μετόχους για το γεγονός ότι τίτλος τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει πανηγυριστεί από τους φιλάθλους των «κανονιέρηδων».

Πηγή: england365.gr