Η κληρωτίδα έκλεισε το μάτι στις θεωρητικά ισχυρές. Εκτός του παιχνιδιού Μπάγερν-Γιουβέντους , οι άλλες κληρώθηκαν με τις «εκπλήξεις» της φετινής διοργάνωσης. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει την Γαλατά-Σαράι, η Μπαρτσελόνα την Παρί και η Ντόρτμουντ την Μάλαγα.

Κάθε χρονιά κάποια ομάδα που δεν την περιμένουμε , κάνει πρόκριση εις βάρος ενός φαβορί. Οι εκπλήξεις δεν λείπουν , αλλά φέτος δείχνει να πηγαίνουμε σε επικράτηση των «ισχυρών».

Μπάγερν – Γιουβέντους (2 Απρ. & 10 Απρ.)

Μπάγερν – Γιουβέντους (2 Απρ. & 10 Απρ.)

Αγώνας που να δείχνει αμφίρροπος και με μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης είναι μόνο αυτός των Γερμανών εναντίον των Ιταλών. Η Μπάγερν, φιναλίστ του περσινού τελικού, έχει κάνει εμφανίσεις που δείχνουν ότι επιδιώκει την κατάκτηση του χαμένου τροπαίου. Η διακοπή του Ιανουαρίου της Μπουντεσλίγκα, έκανε καλό στην ομάδα του Μονάχου. Πήραν τις ανάσες που χρειαζόταν οι παίκτες για να μπουν στο δεύτερο μισό της περιόδου, βγάζουν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, τελειοποιεί το τακτικό πλάνο του προπονητή και απαιτεί την πρωτιά της Ευρώπης.

Η Γιουβέντους, μετά από απουσία χρόνων από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, παρουσιάζει μία πολύ συμπαγή ομάδα, με «μαέστρο» των αειθαλή Πίρλο, με σύστημα 3-5-2 που πολλοί θυμήθηκαν ότι δεν είναι τόσο αναχρονιστικό και λόγος αφορισμού του ορθολογικού ποδοσφαίρου. Η μάχη θα κριθεί και στους δύο αγώνες , μιας και οι έδρες δεν επηρεάζουν την απόδοση των παικτών. Τακτικά έχει ενδιαφέρον η αντιμετώπιση των άκρων της Μπάγερν, από τους Ιταλούς και η επιθετική λειτουργία της Γιουβέντους απέναντι στην άμυνα των Βαυαρών.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα (2 Απρ. & 10 Απρ.)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα (2 Απρ. & 10 Απρ.)

Στο ζευγάρι Παρί-Μπαρτσελόνα έχουμε το κρας-τεστ των Παριζιάνων στο Champions League. Ήρθε ο αγώνας που πρέπει να δείξουν στο κοινό ποια είναι η δυνατότητας της σε απόδοση 100%. Ότι λιγότερο θα ισοδυναμεί με πιθανή συντριβή. Σίγουρα από την πρώτη χρονιά στο υψηλό επίπεδο δεν θα μπορούσε να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί της. Λόγω κλήρωσης είναι αναγκασμένη να ξεδιπλώσει τις αρετές της σε άμυνα και επίθεση. Βασίζεται στους Ιμπραϊμοβιτς, Παστόρε και Λαβέτσι για την επιθετική της ανάπτυξη και στους Άλεξ και Τιάγκο Σίλβα για την αμυντική λειτουργία. Το κάτι σαν 4-4-2 του Αντσελότι εναντίον του ολοκληρωτικού 4-6-0 του Μέσι και της παρέας του.

Η Μπαρτσελόνα πρέπει να ξεπεράσει ένα ακόμη εμπόδιο χωρίς απώλειες. Εύκολα ή δύσκολα θα προκριθεί γιατί είναι καλύτερη ομάδα, έχει ποιοτικότερους παίκτες και το δεύτερο παιχνίδι είναι στην έδρα της. Τυχόν έκπληξη, που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, θα μοιάζει με σεισμική δόνηση πολλών ρίχτερ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατά (3 Απρ. & 9 Απρ.)

Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατά (3 Απρ. & 9 Απρ.)

Στο παιχνίδι της Ρεάλ με την Γαλατά ξεχειλίζει η φιλοδοξία. Ο special one θέλει ακόμα μία κατάκτηση Champions League, με τρίτη ομάδα στην καριέρα του, ο Ρονάλντο θέλει να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος όλων, η Μαδρίτη θέλει να γίνει η πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου , με 10 κατακτήσεις . Πολλά τα κίνητρα για μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πιέζει, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και σκοράρει και απαρτίζεται από σύγχρονους αστέρες.

Από την άλλη υπάρχει η φιλόδοξη ΓαλατάΣαράι , η ομάδα της Πόλης που έχει την δική της ιστορία στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου , έδειξαν ότι θέλει να ‘ρθει και να μείνει στα υψηλά στρώματα της διοργάνωσης. Ντρογκμπά και Σνάιντερ ήταν δύο πολύ ποιοτικές προσθήκες στην καλή ομάδα των Τούρκων. Ο Τερίμ παίζει το 4-4-2 με επιλογές στους φορ Ντρογκμπά. Γιλμάζ και Ελμάντερ. Έχει διαφοροποιήσει την διάταξη του κέντρου με την προώθηση του Σνάϊντερ πίσω από τους δύο επιθετικούς. Στο παιχνίδι με την Ρεάλ , ειδικά μέσα στην Μαδρίτη, είναι πιθανό να δούμε πιο σφιχτή ομάδα για να πετύχει αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες για πρόκριση μέσα στην Τουρκία.

Μάλαγα – Ντόρτμουντ (3 Απρ. & 9 Απρ.)

Μάλαγα - Ντόρτμουντ (3 Απρ. & 9 Απρ.)

Τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι , αυτό της Μάλαγα με την Ντόρτμουντ. Με την μέχρι τώρα παρουσία των ομάδων στο Champions League , η Ντόρτμουντ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Φτιαγμένη και δουλεμένη για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί φέτος στην διοργάνωση , έχει δώσει δείγματα γραφής στους μέχρι τώρα αγώνες της. Ο Κλοπ έχει εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του την σκέψη του , για ποδόσφαιρο γρήγορο, με ακρίβεια, συγκεκριμένες κινήσεις στον χώρο, αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση. Κερδίζει με τον τρόπο της , μετριάζει τα λάθη της, ξέρει να αμύνεται αποτελεσματικά και επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία. Δύσκολη ομάδα για τα δόντια της Μάλαγα.

Η Μάλαγα από την μεριά της ήδη έφτασε πολύ πιο μακριά απ’ όσο υπολόγιζαν όλοι. Έχει εκπληρώσει τους φετινούς στόχους , που πρωτίστως ήταν το νοικοκύρεμα των οικονομικών, κάτι που οι αγώνες του Champions League βοήθησαν τα μέγιστα. Ευκαιρία για τα αστέρια του Πελεγκρίνι να δώσουν άλλη μία παράσταση και αυξήσουν ακόμα περισσότερο την τιμή τους στο ποδοσφαιρικό της χρηματιστήριο. Κάτι που για την ομάδα αποτελεί σκοπός , μιας και όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρός της στο overlap το καλοκαίρι θα εξεταστούν οι περιπτώσεις των παικτών που αποτελούν μεταγραφικό στόχο ομάδων της Ευρώπης.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά περιμένουμε αγώνες με καλό θέαμα αλλά με λίγες πιθανότητες να δούμε κάποια έκπληξη. Τα φαβορί είναι ομάδες που μπορούν αν διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού ή ακόμα , αν χρειαστεί, να ανατρέψουν οτιδήποτε στον επαναληπτικό.

Καλή θέαση σε όλους.

ΠΗΓΗ: Overlap.gr