Γι αυτό κι η κληρωτίδα «έβγαλε» αυτές τις ημιτελικές αναμετρήσεις, έτσι ώστε να προϋποτίθεται και πάλι ο ενδεχόμενος πιο δυνατός τελικός, που τώρα είναι το Bayren – Real, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις περιορισμένου ενδιαφέροντος εμφύλιες μάχες στην τετράδα. H κλήρωση δεν αποκλείει βέβαια τον «εμφύλιο» στον τελικό, όμως αυτό είναι, με βάση την εικόνα των τεσσάρων υποψήφιων πρωταθλητών Ευρώπης, το πιο αδύναμο σενάριο. Καλύτερα, γιατί εάν ανακαλέσουμε στη μνήμη τα δύο βράδια «εμφυλίων» στους αγώνες που ανέδειξαν τον βασιλιά της μπάλας στην Ευρώπη, θα ταλαιπωρήσουμε αρκετά την ποδοσφαιρική αισθητική μας.

Το 2008 στην παγωμένη Μόσχα, μετά από κάποια ώρα το United-Chelsea έμοιαζε με αγώνα καλοκαιρινού τουρνουά πριν από την έναρξη της Premier League, ενώ οκτώ χρόνια πιο νωρίς στο Παρίσι, την παράσταση έκλεψε μόνο το γήπεδο, η επιβλητική αίσθηση του οποίου ξεπέρασε κατά πολύ το 3-0 της Real επί της Valencia. Την αμέσως επόμενη του εμφυλίου του 2008 χρονιά, η Chelsea διαμαρτυρήθηκε στον ημιτελικό του Λονδίνου 4 φορές για πέναλτι κόντρα στην Barcelona, χωρίς να πάρει ούτε ένα (το χέρι του Πικέ ήταν ο ορισμός..), προκειμένου να αποφευχθεί, όχι απλά ο «εμφύλιος» στον τελικό της Ρώμης αλλά και, η επανάληψη της προηγούμενης χρονιάς, καθώς από τον άλλο ημιτελικό είχε περάσει η United.

Βαδίζοντας στα επικίνδυνα μονοπάτια των εκτιμήσεων, η παρέα του Μουρίνιο σε αυτό το οριακό πλέον επίπεδο είναι το φαβορί κόντρα στη Dortmund, η οποία στη φάση των ομίλων έδειξε καλύτερη από τους Μαδριλένους, σε πιο χαλαρές όμως συνθήκες. Όσο το πράγμα δυσκολεύει το μέταλλο του καθενός μετράει καθοριστικά, γι αυτό χρειάστηκε ακόμα κι η διαιτησία για τους Γερμανούς κόντρα στη Μalaga! Στη μάχη της Bayern με τη Barcelona φτάσαμε να λέμε πως υπάρχει φαβορί και είναι για τους περισσότερους οι Βαυαροί. Οι άλλοι όμως έχουν Μέσι, άρα το 50-50 μάλλον είναι η πιο ορθή προσέγγιση.

Πηγή: pamesports.gr