Μιλάμε το απόλυτο μπάχαλο. Με ένα παιδάκι κεντρικό αμυντικό, που δεν ήξερε που πάταγε, και με τον αερονόμο Βαλντέζ, έκανε πλάκα η Μπάγερν σε κάθε στημένο. Μπροστά, απλά περιφερόντουσαν κάτι φανέλλες. Πέδρο Και Σάντσεζ «λίγοι» για τέτοια ματς και ο «Ελ Σιντ» αυτήν την φορά να μην τρομάζει κανέναν. Του έκανε και σωστό μαρκάρισμα ο Χάινκες, όπως και στα δύο πλάγια μπακ της Μπαρτσελόνα, με βοήθειες από Ριμπερί και Ρόμπεν, δεν πάτησε περιοχή η «κορυφαία». Είναι προφανές, ότι ο Μέσι δεν βρίσκεται σε κανονική κατάσταση, αν και με όλα τα υπόλοιπα στο «μείον», θα έπρεπε να εμφανίσει τον «ημίθεο» εαυτό του, για να αλλάξει κάτι καταλυτικά. Τι έμεινε λοιπόν; Το πολύ το τικι-τάκα, που λέει και η παροιμία… Και η Μπάγερν, που έτρεξε, μόχθησε, έπαιξε εξαιρετικά τακτικά, έφτασε σε θρίαμβο.

Και ενώ ο Τιτανικός όχι απλά είχε σαλπάρει, αλλά είχε ξεκινήσει να βυθίζεται, ο Βιλανόβα δεν πρέπει να ήταν εκεί. Διότι δεν έκανε και κάτι, για να υποδηλώσει την παρουσία του. Το πλάνο έδειχνε έναν κύριο με κασκόλ και απλανές βλέμμα να κοιτά το παγόβουνο, σαν ουδέτερος παρατηρητής. Δίχως συμμετοχή, δίχως εγρήγορση, να κάνει κάτι, έστω και καθυστερημένα. Πρώτη του αλλαγή στο 83… Πιο αργά και από το «αργά». Εάν δεν είναι επηρεασμένος από την όλη περιπέτεια της υγείας του (και πώς να μην είναι δηλαδή ο άνθρωπος, και πάλι καλά που ξαναστέκεται όρθιος), δεν υπάρχει λογική εξήγηση.

Σε όλο αυτό το ναυάγιο, χάνεται και η διαιτησία του Ούγγρου, που είδε λίγο περισσότερο «κόκκινο» από το κανονικό, με αποκορύφωμα το σκριν στον Ζόρντι Αλμπα, στο 3-0 του Ρόμπεν. Τύφλα να χει ο Σόφο δηλαδή, που θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τους άλλους μπλαουγκράνα.

Χαρακτηριστικό δε του «Καταλανικού πτώματος», που δυστυχώς εμφανίστηκε στην Αλλιάνζ Αρίνα, είναι ότι η στατιστική κατέγραψε δύο τελικές, με αυτόν τον Μπάρτρα να είναι σε θέση βολής. Οι άλλοι δεν πήραν ανάσα.

Κρίμα δηλαδή, που δεν θα δούμε «κλάσικο» στο Λονδίνο. Είναι πάντως κάτι, που ούτε ο φανατικότερος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα περίμενε να συμβεί, κατ αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: pamesports.gr