Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι φέτος δύο από τις πέντε κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Οι υπόλοιπες τρεις σε μια καθαρά υποκειμενική άποψη είναι: η Πόρτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιθανόν η ομάδα που θα κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες. Το βράδυ της Τρίτης η Μπαρτσελόνα θα επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και θα προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Καταλανοί παίζουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Εχουν στις τάξεις τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και έναν από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, τον Μέσι, καθώς και δύο από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες, τους Τσάβι και Ινιέστα. Ακόμα και η αχίλλειος φτέρνα της Μπάρτσα τα περασμένα χρόνια, η θέση του τερματοφύλακα, έχει πλέον... γιατρευτεί. Αυτό διότι ο Βαλντές έχει σημειώσει εντυπωσιακά βήματα προόδου και βελτίωσης.

Η «μπλαουγκράνα» έχει έναν κορμό ποδοσφαιριστών που βρίσκονται μαζί πολλά χρόνια, ακόμα και από τις ακαδημίες του συλλόγου. Αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με την Ρεάλ.

Διότι το συνολικό ρόστερ της «βασίλισσας» δεν υστερεί ιδιαίτερα από εκείνο της Μπάρτσα: Κακά, Ρονάλντο, Κασίγιας, Καρβάλιο, Τσάμπι Αλόνσο συγκαταλέγονται και αυτοί ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Ωστόσο, οι περισσότερες μονάδες της βασικής ενδεκάδας βρίσκονται μαζί για πρώτη φορά φέτος και το έργο του Μουρίνιο να βρει την κατάλληλη χημεία είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Για αυτό και δεν μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Μπάρτσα είναι καλύτερη και πιο δουλεμένη ομάδα από την Ρεάλ, η μοναδική λύση για τους Μαδριδίστας για να κερδίσουν φέτος τον αιώνιο αντίπαλο είναι να παίξουν «καταστροφικό» ποδόσφαιρο, διαλύοντας τα ατού των Καταλανών. Για αυτό και η Ρεάλ δέχτηκε αρνητική κριτική για το παιχνίδι της στα ματς με τους Καταλανούς. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να παίξει επιθετικό και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και αυτό το έκανε φέτος και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως δεν μπορεί απέναντι στην Μπαρτσελόνα και αυτό αποδείχτηκε σε όλα τα φετινά παιχνίδια. Ακόμα και στον τελικό κυπέλλου, όπου ακόμα και εκεί η Μπάρτσα ήταν πολύ καλύτερη και στο δεύτερο μέρος έπαιζε την Ρεάλ σαν «την γάτα με το ποντίκι».

Ο Μουρίνιο είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο για τους τίτλους που έχει κατακτήσει με τις ομάδες τις οποίες προπόνησε. Με την Πόρτο κέρδισε Τσάμπιονς Λιγκ, με την Τσέλσι πρωτάθλημα, με την Ιντερ Τσάμπιονς Λιγκ και με την Ρεάλ κύπελλο Ισπανίας. Οπου πήγε, πήρε τίτλο. Και προσελήφθη από τους «μερέγκες» με πρωταρχικό στόχο να κερδίζει και να παίρνει τίτλους και μετά να παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα του. Και πήρε το κύπελλο και βέβαια κανένας οπαδός της Ρεάλ δεν διαμαρτυρήθηκε στον Πορτογάλο για το «καταστροφικό» ποδόσφαιρο στον τελικό κυπέλλου. Το κύπελλο ήθελαν και το κύπελλο πήραν. Και για τον ίδιο λόγο, για την κατάκτηση τροπαίων, ο Μουρίνιο θα προσληφθεί και από την επόμενη ομάδα του, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Μακριά από οπαδικές προτιμήσεις, σκοπιμότητες και τζόγο, ένας καλός αγώνας ποδοσφαίρου είναι παρόμοιος με ένα καλό έργο. Προκαλούνται τα ίδια συναισθήματα αγαλλίασης και ενθουσιασμού, αφού ο κινηματογράφος και το ποδόσφαιρο αποτελούν και τα δύο διασκέδαση και ψυχαγωγία. Αλλά ακόμα κι αν δεν δούμε θέαμα στο Καμπ Νου, θα είναι η απόλυτη μέρα για τον άνδρα: Πίτσα, μπύρες και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ!

ΠΗΓΗ: www.aek365.gr