Η Σακίρα Ιζαμπέλ Μπεμπάρακ Ριπόλ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1977 στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας, ενώ έχει ρίζες από Ιταλία, Καταλονία και Λίβανο.

Είναι τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, μουσική παραγωγός, χορεύτρια και περιστασιακά ηθοποιός. Το πρώτο της τραγούδι το έγραψε σε ηλικία οχτώ ετών, το «Tus Gafas Oscuras» (Τα μαύρα γυαλιά σου).

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ήταν από τις σημαντικότερες μορφές της Λάτιν Ποπ και Λάτιν Ροκ σκηνής. Το 2001 μπήκε δυναμικά και στην παγκόσμια αγορά, με το άλμπουμ της «Laundry Service», το οποίο πούλησε 13.000.000 αντίτυπα.

Επίσης, η Σακίρα είναι κάτοχος 10 βραβείων Γκράμμυ και 14 Billboard Music Awards, και τεσσάρων World Music Awards. Έχει χαρακτηριστεί η εμπορικότερη κολομβιανή τραγουδίστρια όλων των εποχών ενώ είναι και η μοναδική τραγουδίστρια της χώρας της που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Billboard Hot 100 και στο UK Singles Chart.

Μερικά από τα τραγούδια της που έχουν γίνει επιτυχία είναι το «Whenever wherever», «Underneath Your Clothes», «La Tortura», «Don’t Bother», «Hips Don’t Lie», «Lo Agradezco, Pero No», «Beautiful Liar», «She Wolf», «Gitana» και φυσικά το «Waka Waka» για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και το «Loca».

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Σακίρα ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες τον χωρισμό της με τον Αντόνιο ντε λα Ρούα, μάνατζέρ της, δικηγόρος και γιος του πρώην Αργεντινού προέδρου, Φερνάντο ντε λα Ρούα, με τον οποίο είχε σχέση για 11 χρόνια.

«Θεωρούμε προσωρινό αυτό το χωρισμό και τον βλέπουμε ως μια περίοδο προσωπικής αναζήτησης, συνεχίζοντας να είμαστε συνεργάτες στην δουλειά και την επαγγελματική μας ζωή γενικότερα», έχει δηλώσει η Κολομβιανή σταρ.

Πάντως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά μάθαμε για τον έρωτά της για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στα γυρίσματα του βίντεο κλίπ για το τραγούδι «Waka Waka» και από τότε είναι αχώριστοι.

Η Σακίρα δεν μπόρεσε να βρεθεί στις εξέδρες του «Γουέμπλεϊ», λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών της και έτσι δεν είδε τον καλό της να σηκώνει την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Σίγουρα πάντως, θα του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και να του πει και μερικά γλυκόλογα…

«Αύριο (σ.σ.: σήμερα) πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη. Κάνουμε παρέλαση με το τρόπαιο, φτάνουμε στο Καμπ Νόου και μετά όλοι στη συναυλία της Σακίρα», τόνισε ο Πικέ στον λογαριασμό του στο twitter, προτρέποντας όλους τους «μπραουγκράνα» να συνεχίσουν το πάρτι τίτλου υπό τους ήχους των τραγουδιών της αγαπημένης του.