Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό από το ματς της Τρίτης κόντρα στη... βασίλισσα της Καταλονίας; Πάντως, όχι ο βαθμός της ισοπαλίας, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στον Πειραιά μετά τη λήξη του ματς, αλλά η συσπείρωση του κόσμου και η απόλυτη στήριξη στην ομάδα του.

Στο Λιμάνι είχαν να το λένε ότι κέρδισαν ξανά τον κόσμο μετά το «στραπάτσο» από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι και ότι το όφελος που αφήνει το ματς με την «Μπάρτσα» είναι το παλλόμενο στάδιο, που... έκοψε τα πόδια και τη φόρα του Λιονέλ Μέσι και των σπουδαίων συμπαικτών του.

«Έτσι θέλουμε να βλέπουμε το Καραϊσκάκη σε κάθε ματς και τον αντίπαλο να... τρέμει να μπει στο γήπεδο από τις φωνές και την ένταση. Αυτή είναι η αληθινή έδρα μας, αυτός και ο λαός μας», έλεγαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, που παραδέχονταν ότι μεγάλο μέρος του σπουδαίου 0-0 οφείλεται στη συμπεριφορά του κόσμου στις κερκίδες και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά, όταν... ζάλισε με τα σφυρίγματα και τις ισχυρές αποδοκιμασίες του τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Στον Ολυμπιακό είχαν να το λένε, πάντως, ότι έκανε καλό στην ομάδα η σκληρή και εν πολλοίς άδικη κριτική από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, γιατί ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από το σύλλογο πολύ πιο δυναμικά και αποφασιστικά τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν συγκλονιστικά φαινόμενα με μεγάλους όγκους οπαδών να συνοδεύουν την ομάδα στην πορεία της προς το «Γ. Καραϊσκάκης» για το ματς με την Μπαρτσελόνα, στηρίζοντας απόλυτα με φωνές και συνθήματα τον Τάκη Λεμονή και τους παίκτες του στην προσπάθεια τους για κάτι θετικό κόντρα σε ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, όπως έλεγαν στον Πειραιά, υπήρχε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για το ότι διαψεύστηκαν οι... Κασσάνδρες που προέβλεπαν συντριβή του Ολυμπιακού, αλλά συμπλήρωναν ότι «δεν είμαστε καμιά μικρή ομάδα για να πανηγυρίζουμε έξαλλα εντός έδρας ισοπαλίες. Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, που μας δίνει ξεχωριστή ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με τον Πλατανιά, στον οποίο όλοι στον Ολυμπιακό αισθάνονται πως κάτι... χρωστούν μετά τα όσα εξωαγωνιστικά συνέβησαν πέρυσι με την ομάδα της Κρήτης...