Ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και μετά την απογοητευτική του παρουσία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πραγματοποίησε μία «μαγική» εμφάνιση απέναντι στην υπερομάδα της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, από εκεί που οι παίκτες των Ερυθρολεύκων παρουσιάζονταν «άχρηστοι» και «ανίκανοι», σήμερα έγιναν ξανά «ήρωες» και «θεοί», ενώ παρόμοια είναι τα σχόλια και για τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος πλέον αποθεώνεται, ενώ μέχρι χθες στον Τύπο γράφτηκαν ακόμα και τα ονόματα των... διαδόχων του.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι «θέμα» προπονητή δεν τίθεται στο Λιμάνι και πως ο «Sir Takis» κέρδισε ξανά πολλούς πόντους μετά το... αριστοτεχνικό του στήσιμο απέναντι στην «αρμάδα» του Λιονέλ Μέσι.

Από την άλλη, στον Πειραιά ζητούν διάρκεια στις καλές εμφανίσεις, προκειμένου να ανακάμψουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα και δε θέλουν να σκέφτονται άλλες απρόσμενες γκέλες, αρχής γενομένης από το προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά, που έχει πάρει χαρακτήρα «τελικού».

Την ίδια στιγμή, δε βγήκε μόνο ο Τάκης Λεμονής κερδισμένος από τη χθεσινή μεγαλειώδη εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πολλοί ήταν οι παίκτες που φώναξαν «παρών», με πρώτο και καλύτερο τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος, όπως σας γράψαμε και χθες, έδωσε τις απαντήσεις του και απέδειξε πόσο καλός αμυντικός είναι.

Παράλληλα, ο Κώστας Φορτούνης, αν και σε άγνωστο γι' αυτόν ρόλο, επιβεβαίωσε για μα ακόμα φορά πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πως στη μέρα του μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό, ενώ τα δεδομένα ανέτρεψε και ο Μεχντί Καρσελά, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν «ξεγραμμένος» αλλά χθες έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει, αν βγάζει πάθος και διάθεση στο παιχνίδι του. Είναι δε, χαρακτηριστική μια φάση χθες που έκανε μέχρι και τάκλιν(!) στην άμυνα για να σώσει μια μπάλα, κάτι που δε συνήθιζε μέχρι τώρα στο παιχνίδι του.

Στους διακριθέντες ήταν σίγουρα και ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος έπιασε σούπερ απόδοση απέναντι στους μεγάλους σταρ της Μπαρτσελόνα. Αυτή του η εμφάνιση, μάλιστα, δεν αποκλείεται να «φρενάρει» πλέον την όποια μεταγραφή βασικού ακραίου μπακ σχεδίαζαν στο Λιμάνι. Είναι, πλέον, σίγουρο ότι η κίνηση που -πιθανότατα- θα γίνει θα αφορά παίκτη για μπακ απ του Έλληνα άσου.