To «Decima» (το δέκατο) είχε μετατραπεί στην απόλυτη ψύχωση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχοντας κατακτήσει 9 φορές το Champions League, αλλά έχοντας 12 χρόνια να σηκώσουν την κούπα, οι Μαδριλένοι ζούσαν και ανέπνεαν για το περίφημο δέκατο.

Το 2014 ένιωθαν πως είχε φτάσει η ώρα να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο, όμως κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για το δράμα που θα εξελισσόταν σαν σήμερα, στις 24 Μαΐου.

Αντίπαλος της Ρεάλ στον τελικό του «Ντα Λουζ» στη Λισαβόνα ήταν η σκληροτράχηλη συμπολίτισσα, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μάλιστα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν αποφασισμένη να αφήσει τη Ρεάλ στα κρύα του λουτρού. Προηγήθηκε με το γκολ του Γοδίν στο 35’ και κρατούσε το προβάδισμα με νύχια και με δόντια.

Όλα αυτά μέχρι το 93ο λεπτό. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το όνειρο του δέκατου θα πήγαινε περίπατο, ο Σέρχιο Ράμος έσωσε τη Ρεάλ ισοφαρίζοντας με κεφαλιά και στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

Εκεί η αποκαμωμένη Ατλέτικο δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση στη Ρεάλ, η οποία πέτυχε τρία γκολ με Μπέιλ, Μαρσέλο και Ρονάλντο και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, αφήνοντας την Ατλέτικο με άδεια χέρια, νικημένη από τα… φαντάσματα του 1974, όταν είχε χάσει το τρόπαιο με πανομοιότυπο τρόπο από την Μπάγερν Μονάχου.