Σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο βρέθηκε ο Ολυμπιακός μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να λείπει το... τεράστιο όνομα, ωστόσο θα βρει απέναντι του τρεις εξαιρετικά καλές ομάδες. Οι αντίπαλοι των Πειραιωτών θα είναι η Άρσεναλ, που βγήκε από το πρώτο γκρουπ, η Μαρσέιγ που βγήκε από το δεύτερο και η Ντόρτμουντ που βγήκε από το τέταρτο και τους τα... χάλασε, καθώς αρχικά είχαν “χαμογελάσει” αφού είχαν γλιτώσει πιο δύσκολους ομίλους.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν, μπορεί να απέφυγαν τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και Τσέλσι, ωστόσο η τύχη δεν τους χαμογέλασε, αφού απέναντι του θα βρει τρεις ομάδες που... διψάνε για την ευρωπαϊκή διάκριση.

Η Άρσεναλ μπορεί να ήταν η “καλύτερη” επιλογή από την Αγγλία, ωστόσο τα “μωρά του Βενγκέρ” έχουν δείξει ότι δεν αστειεύονται. Πέρυσι τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαν αποκλειστεί στα προημιτελικά από την πρωταθλήτρια μετέπειτα Μπαρτσελόνα.

Η Μαρσέιγ από την άλλη πέρυσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Σαμπιονά, με απόσταση οκτών βαθμών από την πρωταθλήτρια Λιλ. Πρόκειται για μία ομάδα που φημίζεται για το επιθετικό της ταλέντο και την ταχύτητά της.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την ομάδα από το τέταρτο γκρουπ, ήρθε ίσως η... χειρότερη επιλογή. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επέστρεψε μετά από χρόνια στην διοργάνωση ως πρωταθλήτρια, καθώς πέρυσι έκανε... περίπατο στην Μπουντεσλίγκα. Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα, με πλούσιο ταλέντο, αλλά και βαριά φανέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: Ξεκινά "άσχημα", κλείνει όπως παλιά!

Μπαστούνια” για ΑΠΟΕΛ, σούπερ ο πρώτος όμιλος!

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ομίλους, σίγουρα ο καλύτερος για τους φίλους του ποδοσφαίρου και ο πιο αμφίρροπος είναι ο πρώτος, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι.

Εξίσου ωραίες “μονομαχίες” θα δούμε και στον όγδοο όμιλο, όπου θα κοντραριστούν Μπαρτσελόνα και Μίλαν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης στον τέταρτο όμιλο θα βρει απέναντί της τις Λιόν, Αγιάξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Τέλος, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στον έβδομο όμιλο και θα βρει απέναντί του τις Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ. Εξαιρετικά δύσκολος όμιλος για τους Κύπριους.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος: Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι

2ος όμιλος: Ίντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιλ, Τραμπζονσπόρ

3ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα, Βασιλεία, Οτελούλ

4ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν, Άγιαξ,Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5ος όμιλος: Τσέλσι, Βαλένθια, Λεβερκούζεν,Γκενκ

6ος όμιλος: Άρσεναλ, Μαρσέιγ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ντόρτμουντ

7ος όμιλος: Πόρτο, Σαχτάρ, Ζενίτ, ΑΠΟΕΛ

8ος όμιλος: Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Μπάτε, Πλζεν