Είναι κάτι περισσότερο και μάλλον είναι απαραίτητος ένας... αγιασμός για να σταματήσει το «κακό μάτι» που έχει εγκατασταθεί στην ομάδα. Διότι, πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι τραυματισμοί δύο εκ των πιο φορμαρισμένων ποδοσφαιριστών, του Τοροσίδη και του Φέισα;

Πως να εξηγηθεί ότι οι τραυματισμοί αυτοί έρχονται και πάλι σε ένα εντός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί δηλαδή που ο Ολυμπιακός ποντάρει περισσότερο για να καταφέρει να κάνει κάτι καλό στη φετινή διοργάνωση; Αυτός είναι ο λόγος που κάνουν τον σταυρό τους στον Πειραιά, αφού βλέπουν ότι για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς στο Καραϊσκάκη δεν μπορούν να παρατάξουν την «καλή» τους ενδεκάδα. Κανείς δεν ξεχνάει τι προβλήματα υπήρχαν στην πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ και πόσο ελλιπής παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός.

Ολοι μείνανε με το «παράπονο» της άδικης ήττας, επειδή θεώρησαν ότι αν ήταν ετοιμοπόλεμοι ο Ιμπαγάσα και ο Τζιμπούρ, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα στον βαθμολογικό πίνακα. Εκεί λοιπόν που όλοι πίστευαν ότι στον «νυν υπέρ πάντων» αγώνα της 19ης Οκτωβρίου με την Ντόρτμουντ οι Ερυθρόλευκοι θα ήταν κομπλέ, βλέπουν τους δύο καλύτερους παίκτες με την Αρσεναλ να βρίσκονται στα «πιτς». Ε, αυτό δεν είναι απλώς ατυχία, αλλά κάτι περισσότερο. Ας έλειπαν οι φορμαρισμένοι στο «Εμιρεϊτς», λένε δικαιολογημένα στον Ολυμπιακό. Ας έμεναν εκτός σε ματς που θεωρητικά υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για βαθμολογικό όφελος.

Οχι όμως στα εντός έδρας παιχνίδια με Μαρσέϊγ και Ντόρτμουντ. Οχι στα ματς που η ομάδα, βάσει προγραμματισμού, έπρεπε να χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις της. Αδικο έχουν; Οπως και να 'χει, ο Βαλβέρδε είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του για τα ματς με ΑΕΚ και Ντόρτμουντ, χωρίς Φέισα και Τοροσίδη. Διότι, προσωπικά δεν βλέπω να προλαβαίνουν, όσο κι αν τρέξουν να προλάβουν. Και το ΟΚ να πάρουν από το ιατρικό τιμ, δύσκολα θα πάρουν θέση στην αρχική ενδεκάδα έχοντας χάσει προπονήσεις.

Δεν τα διακινδυνεύει αυτά ο Βαλβέρδε και δεν βάζει στην ομάδα παίκτες που δεν είναι εντάξει 100%. Οπως και να 'χει, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Νίκη με την Ντόρτμουντ, έστω κι αν οι υπόλοιποι χρειαστεί να δώσουν κάτι περισσότερο για να αναπληρώσουν τις δύο (μέχρι τώρα) καθοριστικές απουσίες.

Πηγή: Εξέδρα