Τις αμφισβητούμενες φάσεις της 7ης αγωνιστικής της Super League ανέλυσε ο Κώστας Φινοκαλιώτης στην εκπομπή «Σφύρα Καλά».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε τα κύρια σημεία της ανάλυσης του Κώστα Φινοκαλιώτη:

Είχαμε μια αγωνιστική με ντέρμπι Αιωνίων και αρκετά δύσκολα παιχνίδια αλλά και δύσκολες φάσεις.

Το Παναιτωλικός-ΑΕΚ, στο Αγρίνιο, είχε την περισσότερη... γκρίνια. Από το Σάββατο ξεκίνησαν ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Υπάρχουν δύο φάσεις που στεκόμαστε. Στο 65' η ΑΕΚ ζητά πέναλτι υπέρ του Περέιρα. Όπως βλέπουμε με προσοχή, δεν υπάρχει παράβαση στην αρχή χαμηλά, ενώ βλέπουμε τον τερματοφύλακα Τσάβες να κάνει παράβαση με το αριστερό χέρι πάνω στον παίκτη της ΑΕΚ. Τον σπρώχνει και στη συνέχεια τον βρίσκει με το πόδι. Ήταν λάθος η απόφαση, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Επίσης στο 93' το χέρι του Μιγκέλ, είναι μια φάση ξεκάθαρη. Η μπάλα κοντράρα από λάθος απόκρουση συμπαίκτη και χτυπά στην αγκώνα του χεριού που βρίσκεται σε φυσική θέση.

Στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, είχαμε πάρα πολύ καλή διαιτησία από τον Γερμανό διαιτητή Ζίμπερτ. Δεν στεκόμαστε αν έδωσε πέντε φάουλ παραπάνω ή λιγότερα. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι όσο ζούμε σε καθεστώς μνημονίου στην Ελλάδα στη διαιτησία και έρχονται ξένοι διαιτητές με διαφορετική κουλτούρα είναι επόμενο να δούμε διαφορετική διαχείριση των αγώνων. Ένας Άγγλος θα είχε λιγότερα σφυρίγματα και λιγότερες κάρτες. Ένα Γάλλος θα ήταν αυστηρός στις αποφάσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε κάθε Κυριακή μια ενιαία εικόνα όσον αφορά τη διαχείριση του αγώνα. Ο Γερμανός ήταν πολύ καλός, έπαιζε όπως θα έπαιζε και στη χώρα του.

Στο 15' ο Τζολάκης πιάνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Η επόμενη φάση είναι διαμαρτυρία του Ολυμπιακού για προβολή του Μλαντένοβιτς στον Ροντινέι. Δεν υπάρχει κόκκινη, ίσως για αυτό δεν συμμετείχε το VAR. Θα μπορούσε όμως να δώσει κίτρινη. Εδώ όμως στεκόμαστε στη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Με εξαίρεση μια στιχομυθία Ζέκα-Ρόντινεϊ στις καθυστερήσεις του αγώνα, η εικόνα ήταν πολύ καλή, εξαιρετική η συμπεριφορά των παικτών. Αυτό βοήθησε τον διαιτητή. Για την τελευταία φάση που έβγαλε μέχρι ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός, θα τη χωρίσουμε σε δύο μέρη. Θα εξηγήσουμε γιατί συμφωνούμε με τον Γερμανό που δεν έδωσε πέναλτι.

Ο Ρέτσος κάνει κεφαλιά, στη συνέχεια η πλάτη του Τζούρισιτς που είναι κολλητά, έχει σαν αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στο στήθος ανάμεσα στα χέρια. Στη συνέχεια από το σημείο που ξεκολλάνε ο Ρέτσος με τον Τζούρισιτς, η μπάλα πέφτει κάτω, ο παίκτης δεν έχει αντίληψη που βρίσκεται η μπάλα και στη συνέχεια ο Σπόραρ χάνει ευκαιρία. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι ο Ζίμπερτ.