Ολυμπιακός: Με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την περσινή σεζόν θα εμφανιστεί φέτος η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Πόρτο.

Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας ήταν ιδιαιτέρως δραστήρια την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, καθώς προχώρησε σε τρεις ηχηρές πωλήσεις, ανακοίνωσε όμως και τέσσερις μεταγραφές.

Μεταξύ των παικτών που πήρε είναι και ο Λούκας Βερίσιμο, για τον οποίο γράφτηκαν πολλά τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με φημολογούμενη πρόταση του Ολυμπιακού! Ο Βραζιλιάνος "έπαιξε" τόσο στα ρεπορτάζ των Πειραιωτών ως πιθανός αντι-Σεμέδο, αλλά και της Μπενφίκα, όμως τελικά μετακόμισε από τη Σάντος στην Πόρτι αντί 6.500.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα, οι Δράκοι πήραν ως δανεικό από τη Γουέστ Χαμ τον 27χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ Φελίπε Άντερσον και από την Τσέλσι τον Γάλλο στόπερ Μαλάνγκ Σαρ. Επίσης, απέκτησαν από τη Μαρίτιμο τον 26χρονο δεξιός μπακ Νανού.

Από την Πόρτο έφυγαν τρεις βασικοί παίκτες, γεμίζοντας τα ταμεία της με περίπου 30.000.000 ευρώ. Ο αριστερός μπακ Άλεξ Τέλες παραχωρήθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο επιθετικός Ζε Λουίς πήγε στη Λοκομοτίβ Μόσχας και ο αμυντικός χαφ Ντανίλο Περέιρα δόθηκε δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν.