Αρχίζει απόψε η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, μπαίνουν στην «μάχη» του Champions League.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον 3ο όμιλο, όπου ο Ολυμπιακός, έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Εάν θεωρηθεί ως δεδομένη, η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι, οι νταμπλούχοι Ελλάδος, θα διεκδικήσουν το δεύτερο «εισιτήριο» με αντιπάλους την Πόρτο και την Μαρσέιγ, την οποία υποδέχονται στην πρεμιέρα του θεσμού την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του... ποδοσφαιρικού πλανήτη, διεξάγεται υπό την... σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, που ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και κατ΄ επέκταση της καθυστερημένης έναρξης της τρέχουσας χρονιάς.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με κορυφαία αυτήν την Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει την Φερεντσβάρος που επιστρέφει στους ομίλους μετά από 25 χρόνια, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λίβερπουλ θα φιλοξενηθεί από τον Αγιαξ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, έχει ως εξής:

Τρίτη 20 Οκτωβρίου

5ος Ομιλος (22:00)
Τσέλσι-Σεβίλη
Ρεν-Κράσνονταρ

6ος Ομιλος
19:55 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπριζ 
22:00 Λάτσιο-Ντόρτμουντ

7ος Ομιλος
19:55 Ντιναμό Κιέβου-Γιουβέντους
22:00 Μπαρτσελόνα-Φερεντσβάρος

8ος Ομιλος (22:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ
Λειψία-Μπασακσεχίρ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

1ος Ομιλος
19:55 Σάλτσμπουργκ-Λοκομοτίβ Μόσχας
22:00 Μπάγερν Μονάχου-Ατλέτικο Μαδρίτης

2ος Ομιλος
19:55 Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ
22:00 Ιντερ-Γκλάντμπαχ

3ος Ομιλος (22:00)
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ
Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο

4ος Ομιλος (22:00)
Αγιαξ-Λίβερπουλ
Μίντιλαντ-Αταλάντα