Το τελικό 0-0 στην αναμέτρηση της Αρσεναλ με τη Μαρσέιγ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού και οι δυο ομάδες είχαν τη δυνατότητα να σημειώσουν κάποιο τέρμα ιδίως στο πρώτο μέρος. Ο βαθμός της ισοπαλίας μάλλον αφήνει ευχαριστημένους και τους δυο και σίγουρα όχι τον Ολυμπιακό.

Στο 5ο ο Αγιού εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ρεμί, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του πρώτου να προσπαθήσει να απειλήσει, αλλά η ενέργειά του είχε την ίδια κατάληξη. Στο 10ο έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της η Μαρσέιγ με τον Ζερβίνιο να απειλεί την εστία του Ματαντά.

Ο διεθνής άσος της Ακτής Ελεφαντοστού υποχρέωσε σε επέμβαση τον πορτιέρο της Μαρσέιγ στο 16ο, δίνοντας το έναυσμα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν από το κακό ξεκίνημα. Στο 21ο, όμως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι σε θέση βολής μετά από θαυμάσια ενέργεια του Βαλμπουενά, αλλά ο Στσέζνι είπε όχι.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ράμσεϊ δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή σκέψη του Σάντος και σούταρε χωρίς δύναμη. Η Αρσεναλ συνέχιζε να δημιουργεί φράσεις μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν ευτύχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρσέιγ άλλαξε τα πλάνα της αφήνοντας χώρους στους γηπεδούχους και προσπαθώντας να. χτυπήσει στην κόντρα. Ο Μέρτεζακερ απείλησε στο 48ο για τους γηπεδούχους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Αντίθετα, προς τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Αϊγιού και ο Αμαλφιτάνο δεν ήταν εύστοχοι.

Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1

Στην διεκδίκηση της 2ης θέσης του 5ου ομίλου ελπίζει ακόμη η Βαλένθια, αφού επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Λεβερκούζεν στο «Μεστάγια» για την 4η Αγωνιστική, φθάνοντας τους πέντε βαθμούς ενώ οι Γερμανοί έμειναν 2οι με έξι βαθμούς.

Οι νυχτερίδες πήραν προβάδισμα μόλις στο 12' δευτερόλεπτα όταν ο Φρίντριχ γύρισε την μπάλα στον Λένο που έδιωξε πάνω στον Ζόνας, ο οποίος με δεξί πλασέ από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0. Η υπεροχή της Λεβερκούζεν «καρποφόρησε» στο 31' όταν ο Μπάλακ σέντραρε από τα αριστερά για τον Κίσλινγκ, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Η Βαλένθια προηγήθηκε ξανά στο 65' όταν Πάμπλο Ερνάντες και Ματιέ συνδυάστηκαν και ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στον Σολδάδο, ο οποίος με τακουνάκι νίκησε τον Λένο για το 2-1. Η Λεβερκούζεν σκόραρε στο 69' με τον Σούρλε όμως ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ ως οφσάιντ. Οι Ισπανοί «κλείδωσαν» την νίκη στο 75' όταν ο Τίνο Κόστα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Ραμί, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ της Βαλένθια.

Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 0-4

Με τον Μέσι σε μεγάλη βραδιά η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-0 την Πλζεν και προκρίθηκε και μαθηματικά. Στο 21` ο Τσισόφσκι ανέτρεψε τον Μέσι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να τον αποβάλει και να δίνει πέναλτι. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Ήταν το 200στο γκολ του Αργεντίνου με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». Ο Μέσι βρέθηκε κοντά και σε ένα ακόμα τέρμα στο 30' αλλά ο Πάβλικ έδιωξε εκπληκτικά. Έξι λεπτά το σουτ του Κουένσα πέρασε μόλις άουτ. Τελικά το 0-2 ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με κοντινό σουτ του Μέσι.

Στην επανάληψη η Μπάρτσα έριξε ρυθμό και στο 65' η Πλζεν βρέθηκε κοντά σε ένα γκολ όταν ο Πετρζέλα με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στην αντεπίθεση οι Καταλανόί είχαν δοκάρι με τον Τιάγκο και στο 71' έκαναν το 0-3 με κεφαλιά του Φάμπρεγας. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μέσι που πέρασε και τον γκολκίπερ και έκανε το 0-4.

Γκενκ - Τσέλσι 1-1

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την 1η θέση του 5ου ομίλου έχασε η Τσέλσι, αφού έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Γκενκ στην «Κριστάλ Αρίνα» φθάνοντας τους οκτώ βαθμούς, ενώ είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 26' όταν Τόρες και Ραμίρες έπαιξαν άψογα το ένα-δύο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ νίκησε τον Κέτελες. Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 37' είχαν δοκάρι σε σουτ του Ραούλ Μεϊρέλες από την μεγάλη περιοχή, μετά από μπαλιά του Τόρες. Η Τσέλσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 40' όταν ο Μαλουντά σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπούφελ έδιωξε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Νταβίντ Λουίζ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κέτελες έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Γκενκ έφθασε στην ισοφάριση στο 61' όταν ο Καμούς γύρισε την μπάλα στον Φόσεν, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Τσεχ κάνοντας το 1-1.
 

Τα αποτελέσματα της Τρίτης:

Μαρσέιγ - Άρσεναλ 0-0

ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1
(42` πεν. Αϊλτον, 90` Μαντούκα - 89` πεν. Χουλκ)

Γκενκ - Τσέλσι 1-1
(61` Φόσεν - 26` Ραμίρες)

Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 0-4
(24` πεν., 45+2`, 90` Μέσι, 72` Φάμπρεγας)

Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1
(1` Χόνας, 65` Σολδάδο, 75` Ράμι - 31` Κίσλινγκ)

Ζενίτ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
(45+1` Λομπάρτς)

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ - Μίλαν 1-1
(55`πεν. Μπρεσάν - 22` Ιμπραΐμοβιτς)

Ντόρτμουντ - Ολυμπιακός 1-0
(7` Γκρόσκροϊτς)

Περισσότερα σε λίγο...