Πάει τον ΠΑΟΚ πρωτοπόρο και έχει δικαίωμα να απασφαλίσει. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για τους φίλους του ΠΑΟΚ να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη νίκη-πρωτιά  του Δικεφάλου στη Λιβαδειά. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι θέμα συζήτησης είναι οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου που… απασφάλισε και πέταξε το γάντι στον Ιβάν Σαββίδη, αφού αφενός φρόντισε να τον κατονομάσει στη συνέντευξη Τύπου μη αφήνοντας περιθώρια για δεύτερες ερμηνείες και αφετέρου ξεκαθάρισε πως αν δεν είναι ευχαριστημένος, μπορεί να πάρει τις βαλίτσες του και να φύγει ακόμα και σήμερα.

Γιατί έφτασε ο Λουτσέσκου σε αυτό το ξέσπασμα; Γιατί θεώρησε αδικαιολόγητη την πίεση που δέχεται από την ίδια την ΠΑΕ, που αφενός δεν φρόντισε να κάνει έγκαιρες μεταγραφές και αφετέρου βιάστηκε να χαρακτηρίσει δια στόματος Σαββίδη πως έχει το καλύτερο ρόστερ της 12ετιας

Αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε και για αυτό στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε να του γίνει διαφορετικά η ερώτηση, αλλιώς δεν θα απαντούσε. Η ουσία είναι για πρώτη φορά ο Λουτσέσκου, δημόσια, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο λειτουργία της ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό τμήμα και μένει να φανεί αν αυτό το μήνυμα που έστειλε στον Ιβάν Σαββίδη, θα προκαλέσει απλά εξελίξεις ή ο Σαββίδης θα αποδεχθεί τα δικαιολογημένα παράπονα του προπονητή. Και για τους κακοπροαίρετους οι δηλώσεις έγιναν δημόσια και δεν χωρούν καμία διαφορετική ερμηνεία.

Από εκεί και πέρα…

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει ως πρωτοπόρος στη διακοπή και χωρίς συγκάτοικο εκεί. Για να συμβεί φυσικά αυτό έπρεπε να φλερτάρει με μια γκέλα που είμαι σίγουρος  πως θα εδραίωνε την εσωστρέφεια και επειδή ακριβώς ακολουθεί και μια διακοπή δυο εβδομάδων θα ήταν πραγματικά δύσκολο να τη διαχειριστεί αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν πως προέρχονταν και από τρεις σερί ήττες. Την ίδια στιγμή  λοιπόν που σε αυτή την αγωνιστική οι τρεις  του πρώην ΠΟΚ γκέλαραν, θα πρέπει να  κρατήσουμε την ουσία και να σταθούμε στους τρεις βαθμούς που πήρε η ομάδα. Δεν προσπερνώ αδυναμίες, δεν προσπερνώ κακές επιλογές από αρκετούς παίκτες αλλά ας αποδεχθούμε πως ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να δίνει  κρίσιμους αγώνες με τον Λουτσέσκου παράλληλα να χτίζει μια ομάδα από την αρχή.

Πριν την έναρξη του αγώνα είδα στα social media αρκετές κριτικές κατά του προπονητή του ΠΑΟΚ για τις επιλογές στην ενδεκάδα. Αλλαξε πολλά πρόσωπα, ρίσκαρε και είναι προφανές πως στο πρώτο ημίχρονο δεν δικαιώθηκε από κάποιες. Δηλαδή ΑΚΟΜΗ ο Μπακαγιόκο δεν μπορεί να σταθεί στο κέντρο προσφέροντας ασφάλεια και φάνηκε αυτό και στα αβίαστα λάθη με κορυφαίο αυτό που ο Ζίνι δεν το εκμεταλλεύτηκε. Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία τον Γκόμεζ γιατί το παιδί έπαιξε για πρώτη φορά, φάνηκε η απειρία του σε αρκετές φάσεις αλλά ξέρεις πως έχει το  μέλλον μπροστά του.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν
InTime / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Για τον Μπακαγιόκο θα ξαναγράψω πως ας ελπίσουμε πως σύντομα θα αρχίσει να θυμίζει τον καλό ποδοσφαιριστή. Αλλά φάνηκε με την είσοδο του Καμαρά πόσο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και δεν στέκομαι μόνο στο σεντερφορίσιο γκολ που ΔΕΝ το έχω δει ακόμη από τους φορ της ομάδας. Για τον Λόβρεν; Μπορεί να αποδειχθεί πολύ σύντομα ο ηγέτης της άμυνας. Γκέλα δεν έκανε, ήταν σίγουρος και γρήγορος στις αποφάσεις του και αυτό κρατώ.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί: αν έβαζε το πέναλτι ο Λεβαδειακός; Θα απαντήσω: αν έμπαιναν γκολ κάποια από τα πολλά δοκάρια του ΠΑΟΚ στα προηγούμενα ματς; Και επειδή κάποιοι θα σταθούν και στην φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ με τον πεσμένο στην άλλη άκρη του γηπέδου Ρόσο, θα απαντήσω πως υπήρξε φάση που ο ίδιος ο Λεβαδειακός δεν έδιωξε τη μπάλα έξω όταν δικός του παίκτης ήταν κάτω. Και δεν νομίζω πως ο Λεβαδειακός πρέπει να έχει παράπονο από την διαιτησία αφού το λάθος του Βεργέτη το διόρθωσε ο Ευαγγέλου στη φάση του πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν με αυτή την νίκη κέρδισε χρόνο, ηρεμία, αλλά και  άπαντες κατάλαβαν ένα πράγμα: ακόμη δεν μπορεί να πάρει πράγματα από ποδοσφαιριστές που θέλουν το χρόνο τους. Ο Σορετίρε για παράδειγμα έδειξε πως χρειάζεται χρόνο ενώ επαναλαμβάνω πως για τον Μπακαγιόκο με βάση την εμπειρία του δεν μπορώ να αποδεχθώ τέτοια λάθη. Και φυσικά δεν μπορώ να προσπεράσω την εμφάνιση του Αντρέ που πήρε τη θέση του ΚΑΚΙΣΤΟΥ Οτο και μόνο ένας κομπλεξικός δεν θα αποδεχθεί πως ήταν πολύ καλός. Όπως και ο Ντεσπόντοφ. Ακολουθεί σε δυο εβδομάδες ματς στην OPAP ARENA και εκεί ο ΠΑΟΚ πάει ως  μόνος πρώτος. Και προφανώς εκεί περιμένω έναν καλύτερο ΠΑΟΚ.