Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από μια ομάδα που στα δύο ματς συνολικά δεν ήταν καλύτερη και γι’ αυτό άλλωστε κρατάει τουλάχιστον το ότι έχει την ισοβαθμία με τους Γερμανούς. Η Ντόρτμουντ παρά το γρήγορο προβάδισμα της, ποτέ δεν έχτισε πάνω σε αυτό. Σε κανένα σημείο του αγώνα, δεν θα λέγαμε ότι πίεσε τους «ερυθρόλευκους» για να καθαρίσει το ματς, με βάση το γρήγορο γκολ.

Από την άλλη, ωστόσο, ούτε ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κατάλαβε πως αν διόρθωνε νωρίτερα ορισμένες ανορθογραφίες που υπήρχαν στον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν σέβονταν υπερβολικά τον αντίπαλο, θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει φύγει με την ισοπαλία. Βέβαια για τους πρωταθλητές και την μάλλον ισχνή τους παρουσία τους επιθετικά, προφανώς ευθύνεται η κακή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Ιμπαγάσα.

Για μένα η αλλαγή του Φέισα, που έδειξε σαφέστατα ανέτοιμος, θα έπρεπε να έχει γίνει από την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ώστε να σουλουπωθεί η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι δεν την άργησε πολύ, μιας και αυτή έγινε περίπου στο 60ο λεπτό, ωστόσο παρά την είσοδο του Μακούν που σουλούπωσε κάπως τα πράγματα, ήρθε και η φυσιολογική κόπωση του Ιμπαγάσα που έτσι κι αλλιώς υστέρησε και έτσι, παρά την όποια κατοχή είχε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, δεν μπόρεσε να γίνει όσο επικίνδυνος έπρεπε. Αφού από ώρα λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιλέξει τα γεμίσματα, η παρουσία του Πάντελιτς, για να τονωθεί με έναν κλασσικό παίκτη περιοχής ο Ολυμπιακός στην επίθεση, θα έπρεπε να γίνει πολύ πριν το 80ο λεπτό.

Για μένα και η έλλειψη ομαδικότητας του Μιραλάς κόστισε σοβαρά. Θα μπορούσε σε μια-δύο φάσεις στο πρώτο μέρος, αν είχε μοιράσει την μπάλα και δεν τελείωνε μόνος του, να είχαν καλύτερη κατάληξη οι επιθέσεις αυτές. Όσο για τον διαιτητή της αναμέτρησης, κατάπιε ένα πέναλτι που θα περάσει στην ιστορία, όπως εκείνο που είχε κάνει ο Ρομπέρτο Κάρλος στο «Μπερναμπέου» . Αυτή τη φορά ο Χούμελς έκανε τον βολεϊμπολίστα, αλλά ο Ρώσος, δεν είδε τίποτα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε το ματς, αλλά κέρδισε πορτιέρο. Ο Μέγιερι μπορεί να ήταν ψαρωμένος στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια έδειξε εξαιρετικά σταθερός, με καλές τοποθετήσεις και κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του, που του γύριζαν τη μπάλα. Πέρα από κάθε αμφιβολία είναι κανονικός και ικανός τερματοφύλακας, καμία σχέση με τον Κοστάντζο που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το τέρμα.

Πηγή: sday.gr