Και έπειτα από το αποτέλεσμα στη Βεστφαλία οι Ερυθρόλευκοι, όχι μόνο είναι ξανά στην τέταρτη θέση του ομίλου τους, αλλά και πλέον δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους... Ακόμη και για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στους "32" τoυ Europa League.

Τι έχει στοιχίσει περισσότερο σε αυτή την διαδρομή των τεσσάρων αναμετρήσεων; Η πρεμιέρα. Η ήττα από την Μαρσέιγ, Τρίτη και 13 Σεπτεμβρίου. Έστω έναν βαθμό να είχε πάρει εκείνο το βράδυ ο πρωταθλητής Ελλάδας όλα θα ήταν διαφορετικά για εκείνον. Θα ήταν γερά στο κόλπο της πρόκρισης ακόμη και για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνο το γκολ του Λούτσο Γκονζάλες όμως έχει κάνει μεγάλη ζημία... Και όσο οι αγωνιστικές περνούν τόσο, γίνεται αντιληπτό.

Ο Ολυμπιακός στη Γερμανία το πάλεψε το ματς. Το διαχειρίστηκε σωστά. Έστω και αν βρέθηκε να χάνει μόλις από το έβδομο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ντόρτμουντ ούτε πολλές ευκαιρίες του δημιούργησε, ούτε... συναγερμό έφερε στα καρέ του. Αντίθετα για ένα μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης έδειχνε να είναι πολύ αγχωμένη για το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση.

Και οι Ερυθρόλευκοι με την σειρά τους, την απείλησαν. Με τον Μιραλάς (15΄), τον Χολέμπας (46΄, 65΄), τον Μέλμπεργκ (92΄). Χωρίς να πιάσουν καμία σπουδαία απόδοση μεσο-επιθετικά, είχαν τις ευκαιρίες τους προκειμένου να πάρουν έναν βαθμό. Με αποκορύφωμα βέβαια την φάση του 44΄όπου δεν δόθηκε το πέναλτι στο χέρι του Χούμελς. Στο δια ταύτα όμως, ήρθε μια τρίτη ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Άρσεναλ-Μαρσέιγ έχει φέρει την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε πολύ δύσκολη θέση.

Είναι πολύ πιθανό πλέον η τρίτη θέση να "παιχτεί" στους επτά βαθμούς. Αυτό θα συμβεί αν τη τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ κερδίσει στο Βεστφάλεν τη Μαρσέιγ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν που έχει στην ισοβαθμία τους Γερμανούς ρεαλιστικά, ψάχνει τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια που απομένουν. Εκτός με Μαρσέιγ και εντός με την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική. Η αποστολή του λοιπόν έχει γίνει πραγματικά δύσκολη. Θέλει και τύχη το ποδόσφαιρο. Και ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη προσπάθεια του, δεν την έχει με το μέρος του ως τώρα. Το πρώτο ματς το έπαιξε έπειτα από αποχή πέντε μηνών. Με την Άρσεναλ έκανε μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις του στη διοργάνωση, αλλά και πάλι έχασε. Χθες θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας...

Το μοναδικό κέρδος από την εμπειρία του Βεστφάλεν, ακούει στο όνομα Μέγερι. Ο 21άχρονος πορτιέρο αγωνιζόμενος σχεδόν... υποχρεωτικά, έδειξε ότι διαθέτει τουλάχιστον το σθένος για να φορέσει τα "κόκκινα γάντια". Βούτηξε στα βαθιά, σε ένα εκτός έδρας ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Και αν και δέχτηκε πολύ νωρίς ένα γκολ, έδειξε χαρακτήρα. Σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται πλέον σχεδόν ως δεδομένο ότι πέραν τούδε λογίζεται σαν βασικός. Θεωρείται δεδομένο ότι εκείνος θα παίξει το Σάββατο με τον Άρη. Έχει λοιπόν μπροστά του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Και έχει και ο Ολυμπιακός ένα παιδί που μπορεί να επενδύσει τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη, όταν και θα έχει δικαίωμα να κάνει μια μεταγραφική κίνηση στον "άσο".

Πηγή: contra.gr