Ηταν μία μικρή έκπληξη. Η επιλογή του Μέγιερι για την θέση του τερματοφύλακα. Ας μετρήσει κάποιος πόσες φορές γύρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού την μπάλα στον Μέγιερι, σε σύγκριση με ανάλογη κίνηση όταν ο Κοστάντσο βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια, θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το λάθος, στο χρονικό διάστημα που περίμεναν ότι θα αντιμετώπιζαν την μεγαλύτερη πίεση. Λάθος συγκέντρωσης και ίσως και συγχρονισμού αφού η άμυνα –αυτή η άμυνα-πρώτη φορά βρέθηκε σε τέτοιες συνθήκες.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισορροπήσει μετά το γρήγορο γκολ των γερμανών, να κερδίζει γήπεδο κατά διατήματα και να δημιουργεί κινδύνους μπροστά, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Μέλμπεργκ, λίγο πριν από την λήξη. Αν ο Φέισα μπορούσε να κάνει ένα παιχνίδι ανάλογο με εκείνο του Λονδίνου και δεν ήταν τόσο άχρωμος, είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει πιο πολλές μπάλες μπροστά και κυρίως να πιέσει μία άμυνα που έχει κενά και κάνει εύκολα το λάθος. Νομίζω πως ο Ολυμπακός περίμενε ότι η Ντόρτμουντ θα έπαιζε πιο ανοικτά, πιο επιθετικά, όπως παίζει συνήθως, έτσι ώστε θα έβρισκε χώρους για να τους εκμεταλλευθεί με τον Τζεμπούρ ή τον Μιραλάς που δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Οι γερμανοί προτίμησαν να παίξουν πιο κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο, και μην βγαίνουν μπροστά προφυλάσσοντας τα μετόπισθεν και το σκορ. Προσανατολίσθηκαν περισσότερο στο να εκμεταλλευθούν κενά του Ολυμπιακού που θα έριχνε το βάρος των προσπαθειών του, στην ισοφάριση. Ο Αμπντούν μπορεί να είναι λύση αλλά μόνο για παιχνίδια με απαιτήσεις ελληνικού πρωταθλήματος και αυτό μόνον όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος, αν και η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν «δένει» με όλη την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή του.

Ο Βάσκος ίσως φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τους γερμανούς και η ομάδα που παρουσίασε ήταν φλύαρη, χωρίς δύναμη και δημιουργικότητα. Ισως χρειαζόταν περισσότερο πείσμα αλλά, μετά από αυτό που είδαμε, είναι σίγουρο πως οι ερυθρόλευκοι -που είχαν καλύτερο το πρώτο από το δεύτερο ημίχρονο- μπορούσαν καλύτερα αλλά δεν άξιζαν περισσότερα από αυτό το 1-0. Ο Ορμπάιθ ήταν ο καλύτερος. Αλλα μόνος δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Ιμπαγάσα, που δεν μπορούμε να του ζητούμε θαύματα.

Πηγή: Sday.gr